Baklava sa čokoladom – Slađana Šćekić

14

Baklava sa čokoladom – Slađana Šćekić

Baklava sa čokoladom – baklava se veoma brzo sprema i veoma je ukusna…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Baklava sa čokoladom – Slađana Šćekić

  • 500 g kora za baklavu
  • 200 g seckanih ili mlevenih oraha
  • 200 g rendane čokolade
  • Preliv 1 za baklavu:
  • 400 g vode
  • 500 g šećera
  • Preliv 2 za baklavu:
  • 150 g čokolade
  • 5 kašika ulja
  1. Ređati dve kore pa smesu od oraha i čokolade staviti po samoj ivici kora pa uviti u rolat. Tako uraditi sa svim korama. Iseći kore na željene dužine pa ih preliti sa istopljenim margarinom. Potrebno je 250 g posnog margarina.
  2. Peći na 180 C oko 20 – 25minuta.
  3. Skuvati preliv za baklavu. Hladan preliv vrela baklava.
  4. Kada baklava upije prvi preliv – preliti je sa drugim prelivom.