Baklava sa čokoladom – Slađana Šćekić
Baklava sa čokoladom – baklava se veoma brzo sprema i veoma je ukusna…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Baklava sa čokoladom – Slađana Šćekić
- 500 g kora za baklavu
- 200 g seckanih ili mlevenih oraha
- 200 g rendane čokolade
- Preliv 1 za baklavu:
- 400 g vode
- 500 g šećera
- Preliv 2 za baklavu:
- 150 g čokolade
- 5 kašika ulja
- Ređati dve kore pa smesu od oraha i čokolade staviti po samoj ivici kora pa uviti u rolat. Tako uraditi sa svim korama. Iseći kore na željene dužine pa ih preliti sa istopljenim margarinom. Potrebno je 250 g posnog margarina.
- Peći na 180 C oko 20 – 25minuta.
- Skuvati preliv za baklavu. Hladan preliv vrela baklava.
- Kada baklava upije prvi preliv – preliti je sa drugim prelivom.