Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u

Ovog vikenda, 12. i 13. marta, u “Mikser House-u” u Beogradu, biće održana treća po redu prodajna izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“.

Ova manifestacija će široj publici predstaviti autohtone sireve sa Balkana i dela Mediterana, sa akcentom na sireve iz Srbije. Na festivalu će biti predstavljeno oko stotinu sireva i delikatesa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Makedonije. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i steknu znanja o ovoj namirnici i na predavanjima i radionicama, i uživaju u uparivanju vrhunskih vina sa sirevima.

Program festivala obogaćen je i prezentacijama i predavanjima.

Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u - Pixabay
Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u – Pixabay

Prezentaciju pod naslovom „Ko je pronašao svoj sir ?“, inspirisanu knjigom o promenama: „Ko je ukrao moj sir?“ Spensera Džonsona održaće u subotu u podne Dragan Đorđević, Chief Hedonist Officer Asocijacije Autentičnih Hedonista.

Predavanja na teme “Sirarstvo – zanat, nauka, umetnost” i “Kako se rađaju kraljevi sireva” održaće u subotu i nedelju u 14 časova Prof. dr Jelena Miočinović i dr Zorana Miloradović sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Zdrave obroke sa sirom će u subotu od 12:30 pripremati Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja”. Istog dana od 15 časova će kulinarsku radionicu „Tripice i sir“ inspirisanu sirom održati

Nebojša Anđelković, gastronom, predavač na kursevima u Il Primo školi kuvanja i muzičar.

U nedelju od 12:30 će Dragoslav Jovanović pripremati namaze od sira sa sremušem, mirođijom, sa renom i slaninom.

Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju.

Cena jednodnevne ulaznice je 200 dinara.

Detaljnije informacije o manifestaciji, mogu se naći na sajtu www.balkancheesefestival.com i na stranici festivala www.facebook.com/IzlozbaSira

Izvor: saopštenje za medije Media Centar

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.