Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u - Pixabay
Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u - Pixabay

Ovog vikenda, 12. i 13. marta, u “Mikser House-u” u Beogradu, biće održana treća po redu prodajna izložba autohtonih sireva Balkana, „Balkan Cheese Festival“.

Ova manifestacija će široj publici predstaviti autohtone sireve sa Balkana i dela Mediterana, sa akcentom na sireve iz Srbije. Na festivalu će biti predstavljeno oko stotinu sireva i delikatesa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Makedonije. Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste sireva i steknu znanja o ovoj namirnici i na predavanjima i radionicama, i uživaju u uparivanju vrhunskih vina sa sirevima.

Program festivala obogaćen je i prezentacijama i predavanjima.

Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u - Pixabay
Balkanski festival sireva ovog vikenda u Mikser House-u – Pixabay

Prezentaciju pod naslovom „Ko je pronašao svoj sir ?“, inspirisanu knjigom o promenama: „Ko je ukrao moj sir?“ Spensera Džonsona održaće u subotu u podne Dragan Đorđević, Chief Hedonist Officer Asocijacije Autentičnih Hedonista.

Predavanja na teme “Sirarstvo – zanat, nauka, umetnost” i “Kako se rađaju kraljevi sireva” održaće u subotu i nedelju u 14 časova Prof. dr Jelena Miočinović i dr Zorana Miloradović sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Zdrave obroke sa sirom će u subotu od 12:30 pripremati Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja”. Istog dana od 15 časova će kulinarsku radionicu „Tripice i sir“ inspirisanu sirom održati

Nebojša Anđelković, gastronom, predavač na kursevima u Il Primo školi kuvanja i muzičar.

U nedelju od 12:30 će Dragoslav Jovanović pripremati namaze od sira sa sremušem, mirođijom, sa renom i slaninom.

Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ je od 10:00 do 20:00 časova u subotu i nedelju.

Cena jednodnevne ulaznice je 200 dinara.

Detaljnije informacije o manifestaciji, mogu se naći na sajtu www.balkancheesefestival.com i na stranici festivala www.facebook.com/IzlozbaSira

Izvor: saopštenje za medije Media Centar

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!