Barbikju batak.
Barbikju batak – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Barbikju batak.
- 1 komad ćurećeg bataka
- so (po ukusu)
- biber (mleveni, po ukusu)
- začini (po ukusu)
Za Brabikju sos:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 80 ml soka od paradajza
- 1 kašika smeđeg šećera
- Batake iseći na šnicle. Posuti začinima po ukusu, posoliti i pobiberiti. Skuvati barbikju sos: izdinstati sitno iseckan crni luk i dodati po kašiku sirćeta, soja sosa , smeđi šećer i sok od paradajza. Kuvati na srednjoj temperaturi oko 3 minuta. Šnicle uvaljati u sos i ostaviti nekoliko sati. Na malo ulja pržiti ih na gril tiganju.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!