Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

Bataci u aromatičnom puteru – ako nemate vremena možete preskociti mariniranje preko noci i peći pile na jačoj temperaturi, nekih sat i po, ali ako imate vremena savetujem vam da probate ovako jer bataci pečeni duži period na nižoj temperaturi budu sočniji i mekši.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

  • 1 kg pilećih bataka
  • 800 g krompira
  • kašike marinada: 2soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 čena belog luka
  • biber
  • 1 glavica crnog luka
  • l oko 1vode
  • g aromatični puter: 100putera
  • 2 čena belog luka
  • kora od jednog limuna
  • peršun
  • ruzmarin
  • so
  • biber
  1. Marinada: Vece pre nego sto cete peci batake,napravite marinadu tako sto u ciniju stavite so, secer, biber, cele cenove belog luka i iseckan crni luk. Prelijte sve sa malo vrele vode,promesajte da se sve fino otopi a onda dodajte ledenu vodu. U marinadu stavite oprane batake. Pokrijte posudu providnom folijom i preko noci ostavite u frizideru.Ujutru izvadite batake i dobro ih prosusite.
  2. Aromaticni puter: U ciniju stavite puter koji je omeksao na sobnoj temperaturi, dodajte
  3. rendani beli luk, rendanu koru limuna, persun, ruzmarin, so i biber i dobro promesajte.
  4. Krompir isecite na kriske pa kuvajte 15 minuta. Zatim ga ocedite i rasporedite u vatrostalni sud. Batake premazite aromaticnim puterom i rasporedite izmedju krompira. Poklopite vatrostalni sud,stavite ga u rernu pa je ukljucite na 180 stepeni i pecite oko sat vremena. Posle tog vremena,s vremena na vreme, premazite batake aromaticnim puterom i nastavite s pecenjem. Posle otprilike 2 sata kad bataci lepo porumene, izvadite vatrostalni sud i ostavite da se prohladi par minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.