Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

0

Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

Bataci u aromatičnom puteru – ako nemate vremena možete preskociti mariniranje preko noci i peći pile na jačoj temperaturi, nekih sat i po, ali ako imate vremena savetujem vam da probate ovako jer bataci pečeni duži period na nižoj temperaturi budu sočniji i mekši.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Bataci u aromatičnom puteru - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bataci u aromatičnom puteru – Ivana Pešić

Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 2 hours 40 minutes
Ukupno vreme 3 hours 20 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 kg pilećih bataka
  • 800 g krompira
  • kašike marinada: 2soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 čena belog luka
  • biber
  • 1 glavica crnog luka
  • l oko 1vode
  • g aromatični puter: 100putera
  • 2 čena belog luka
  • kora od jednog limuna
  • peršun
  • ruzmarin
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Marinada: Vece pre nego sto cete peci batake,napravite marinadu tako sto u ciniju stavite so, secer, biber, cele cenove belog luka i iseckan crni luk. Prelijte sve sa malo vrele vode,promesajte da se sve fino otopi a onda dodajte ledenu vodu. U marinadu stavite oprane batake. Pokrijte posudu providnom folijom i preko noci ostavite u frizideru.Ujutru izvadite batake i dobro ih prosusite.
  2. Aromaticni puter: U ciniju stavite puter koji je omeksao na sobnoj temperaturi, dodajte
  3. rendani beli luk, rendanu koru limuna, persun, ruzmarin, so i biber i dobro promesajte.
  4. Krompir isecite na kriske pa kuvajte 15 minuta. Zatim ga ocedite i rasporedite u vatrostalni sud. Batake premazite aromaticnim puterom i rasporedite izmedju krompira. Poklopite vatrostalni sud,stavite ga u rernu pa je ukljucite na 180 stepeni i pecite oko sat vremena. Posle tog vremena,s vremena na vreme, premazite batake aromaticnim puterom i nastavite s pecenjem. Posle otprilike 2 sata kad bataci lepo porumene, izvadite vatrostalni sud i ostavite da se prohladi par minuta.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.