Bataci u sosu – Slađana Šćekić

Bataci u sosu – Predivan obrok veoma lagan i sočan…

Bataci u sosu - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Bataci u sosu – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Bataci u sosu – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Predivan obrok veoma lagan i sočan….

  • 4 komada pileći batak
  • 1 kašika začin
  • 1 kašičica kurkuma
  • biber (malo)
  • 1 dl belo vino
  • 1 dl voda

Sastojci za fil

  • masnoća od prženja bataka
  • 2 kašike kisela pavlaka
  • 1 kašika začin
  • mirođija (malo)
  • 1 kašičica gustin
  1. Batake odvojiti od kostiju pa ih dobro začiniti i propržiti.
  2. Dodati belo vino i vodu i na tihoj vatri dinstati oko 15 min.
  3. Zatim batake izvaditi a u masnoći gde su se bataci pržili dodati kiselu pavlaku, gustin i mirođiju.
  4. Kada se sos zgusne servirati po želji ili sa obarenim pirinčem ili sa krompir pireom…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bataci u sosu – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.