Bečka šnicla – kako postići hrskavost?

0

Bečka šnicla – pripremite hrskavu bečku šniclu uz savete Jadranke Blažić

Razmišljala sam da li je, uopšte, potrebno postavljati recept za šniclu? Pa, možda i jeste, a i zašto ga neko ne bi i zapisao, možda nekog interesuje kako to drugi rade… Moje pripremanje šnicli je prošlo kroz evoluciju, dok nisam spremila idealan recept. U pitanju je samo par caka koje mnogo znače.

Bečka šnicla - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bečka šnicla – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Bečka šnicla i karađorđeva snicla zahtevaju kvalitet, i ja uvek koristim najfinije meso, najmekše je i najlakše se radi sa njim. Isečem meso na kolutove debljine 5 cm i stavim ga između dva najlona i ravnom stranom čekića za meso, izlupam sa obe strane, na željenu debljinu. Ako koristite starije ili tvrđe meso, onda ga obavezno izlupajte sa onom drugom stranom čekića kako biste mu pokidali vlakna i da bi meso bilo sočnije. Izlupano meso ne solim niti stavljam bilo kakve začine.

U jaja stavim so, biber, seckano suvo zelen lišće, crni i beli luk u prahu i dobro, sve zajedno, izmutim penaricom. U posudu sa prezlama ubacim dosta susama, jer susam poboljšava ukus i miris.

Brašno nikad nisam volela da koristim za šnicle, tako da koristim samo prezle sa susamom. Uvaljam šnicle na sledeći način: prezle + jaja + prezle i to je dovoljno za bečku šniclu, kao što se i vidi na fotografiji, gde je presek.

Bečka šnicla - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bečka šnicla – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ako volite, kao i moji ukućani, hrskavu pohovanu koricu, onda prođite još jednom: jaja + prezle. Lično više volim pohovanu koricu od samog mesa, onako hrskavu sa ukusom i mirisom susama i raznih začina!

Ovo je, takođe, izuzetno praktičan način spremanja šnicli, jer možete da ih pripremite danas za sutra, ako ste u obavezama ili nekoj gužvi. Sutradan ih, pred pečenje, samo uvaljate u prezle i – spremne su. Ako znate da je meso baš sveže, tako spremljene šnicle mogu da vam odstoje u frizideru 2-3 dana. Ako ih odlažete u frižideru, obavezno između svake snicle stavite foliju ili papir za pečenje.

Bečka šnicla - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bečka šnicla – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Tako spremljene šnicle budu za čas pečene. Dovoljno je peći po 2 minuta na srednjoj temperaturi, u ulju ili masti, sa obe strane i – šnicle su ispečene.

Bečka šnicla - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Bečka šnicla – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Ako želite da vam ovo bude hrono doručak, onda ih samo ispecite u rerni na najjače i biće odlične!

Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski

Pročitajte još:

Bečka šnicla recept >>>

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.