Bela oblanda – meni je najukusnija ova oblanda, krckava i topi se u ustima.
Bela oblanda – Ljiljana Stanković
Bela oblanda – meni je najukusnija ova oblanda, krckava i topi se u ustima.
- 9 komada jaja
- 27 kašike šećera
- 3 lista oblande
- 8 kašika prah šećera
- 250 g margarina
- 2 kesice vanilin secera
- 200 g oraha (seckanih)
- sok od limuna
- Umutiti 3 belanaca sa 9 kašika šećera. Pri kraju dodati nekoliko kapi sirćeta ili limuna. Umućene belance staviti na list oblande . Belance posuti seckanim orasima. (na jednu koru oko 70g.) Oblandu sušiti u zagrejanoj rerni na 150C oko 25 stepeni. Tako uraditi i sa ostalim listovima oblande.
Žuti fil:
- Na pari umutiti 9 belanaca sa 8 kašike prah šećera i vanil šećerom. Posebno umutiti margarin te spojiti sa ohlađenim žumancima. Fil podeliti na dva jednaka dela. Premazati jednu koru sa osušenim belancima, preko nje staviti drugu koru, pa fil od žumanacai na kraju treću koru. Nju ne filovati već je bogato posipati orasima.
Možete jaja umutiti bez kuvanja na pari, ali meni je sigurnije i uvek jaja kuvam na pari.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!