Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Bele ledene kocke – Suzana Mitić

0

Bele ledene kocke – ako volite kokos i kremaste kolace, ako želite da vam ceo stan miriše na kokos, onda su Bele ledene kocke prava poslastica za Vas. Sočne, bele, kremaste… i vrlo ekonomične.

Bele ledene kocke - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Bele ledene kocke - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bele ledene kocke – Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Bele ledene kocke - ako volite kokos i kremaste kolace, ako želite da vam ceo stan miriše na kokos. Sočne, bele, kremaste... i vrlo ekonomične.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 15 osoba

Sastojci

Za koru

  • 3 čaše jogurta
  • 200 gr šećera
  • 200 gr kokos
  • 200 gr griza
  • 1 kesica prašak za pecivo

Za sirup:

  • 250 gr šećera
  • 5 dl vode

Za fil je potrebno:

  • 1 l mleka
  • 15 kasika šećera
  • 15 kasika brašna
  • 250 gr margarina
  • 3 kesice vanilin secera

Za dekoraciju:

  • 100 gr slaga
  • 1 komad narandža

Uputstvo za pripremu

  1. U odgovarajucoj posudi isipati jogurt pa dodati secer,kokos,griz i prasak za pecivo.
  2. Za koru nije potrebno ukljucivati mikser.
  3. Kora se muti varjacom.
  4. Kad se lepo sjedine sastojci smesu izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 200 C 10-ak minuta u zavisnosti od rerne,treba da porumeni.
  5. Kad je kora pecena izvaditi je na plato i mlaku koru preliti mlakim sirupom.
  6. Za sirup je potrebno da secer i vodu uspinujete,dovoljno je 3 minuta da vri.
  7. Brasno razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti na ringlu.Dodajte secer.Kad provri dodajte razmuceno brasno,bez grudvica i skuvajte krem uz neprestano mesanje.
  8. Pustiti da se ohladi.
  9. Margarin umutite penasto,dodajte vanilin secer i puding od brasna.
  10. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
  11. Preko kore stavite ceo fil.
  12. Slag umutite po uputstvu sa kesice i prekrijte kolac.
  13. Dobro rashladite pre sluzenja,najmanje tri sata.
  14. Seci na kocke.
  15. Svaku kocku dekorisati krugom narandze.
  16. Uzivati u ukusu.
  17. Prijatno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.