Bele ledene kocke – ako volite kokos i kremaste kolace, ako želite da vam ceo stan miriše na kokos, onda su Bele ledene kocke prava poslastica za Vas. Sočne, bele, kremaste… i vrlo ekonomične.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Bele ledene kocke – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Bele ledene kocke – ako volite kokos i kremaste kolace, ako želite da vam ceo stan miriše na kokos. Sočne, bele, kremaste… i vrlo ekonomične.
Za koru
- 3 čaše jogurta
- 200 gr šećera
- 200 gr kokos
- 200 gr griza
- 1 kesica prašak za pecivo
Za sirup:
- 250 gr šećera
- 5 dl vode
Za fil je potrebno:
- 1 l mleka
- 15 kasika šećera
- 15 kasika brašna
- 250 gr margarina
- 3 kesice vanilin secera
Za dekoraciju:
- 100 gr slaga
- 1 komad narandža
- U odgovarajucoj posudi isipati jogurt pa dodati secer,kokos,griz i prasak za pecivo.
- Za koru nije potrebno ukljucivati mikser.
- Kora se muti varjacom.
- Kad se lepo sjedine sastojci smesu izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 200 C 10-ak minuta u zavisnosti od rerne,treba da porumeni.
- Kad je kora pecena izvaditi je na plato i mlaku koru preliti mlakim sirupom.
- Za sirup je potrebno da secer i vodu uspinujete,dovoljno je 3 minuta da vri.
- Brasno razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti na ringlu.Dodajte secer.Kad provri dodajte razmuceno brasno,bez grudvica i skuvajte krem uz neprestano mesanje.
- Pustiti da se ohladi.
- Margarin umutite penasto,dodajte vanilin secer i puding od brasna.
- Mutite mikserom dok ne dobijete glatku kremu.
- Preko kore stavite ceo fil.
- Slag umutite po uputstvu sa kesice i prekrijte kolac.
- Dobro rashladite pre sluzenja,najmanje tri sata.
- Seci na kocke.
- Svaku kocku dekorisati krugom narandze.
- Uzivati u ukusu.
- Prijatno.