Bele rum kokos kuglice – Kristina Gašpar

Bele rum kokos kuglice – Kristina Gašpar

Bele rum kokos kuglice – prvi put sam pravila kuglice sa glazurom od bele čokolade…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Bele rum kokos kuglice – Kristina Gašpar

  • Sastojci za kuglice:
  • 70 gr bele čokolade
  • 70 gr šećera
  • 50 gr kokosa
  • 1 dl vode ili mleka
  • 100 gr margarina ili maslaca
  • 200 gr mlevenog keksa po izboru
  • 1 kašičica ekstrakta ruma
  • Glazura:
  • 100 gr bele čokolade
  • 30 gr margarina ili maslaca
  • 1 kašika vode
  1. Za pripremu kuglica istopiti: belu čokoladu, šećer i vodu.Kada smesa provri, dodati kokos i kuvati oko 2 minuta. Skinuti sa ringle, dodati sitno iseckan margarin i mešati sve dok se on ne otopi. Ostaviti da se smesa ohladi. Kada je hladna, dodati keks i rum. Dobro sjediniti sve sastojke i ostaviti smese da se ohladi i stegne.
  2. Oblikovati kuglice željene veličine i staviti ih u frižider.
  3. Dok se kugluce hlade, istopiti belu čokoladu i margarin.
  4. Sve staviti u manju šerpicu ili džezvicu i topiti na niskoj temperaturi iuz povremeno mešanje. Kada smesa postane homogena i glatka, umakati kuglice i dekorisati ih po želji.
  5. Po meni je bela čokolada malo nezgodnija za rad nego crna, brže se steže, pa morate biti brzi prilikom rada sa njom. Takođe, ako kuglice dekorišete, dekoraciju morate lepiti odmah nakon oblaganja.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Bele rum kokos kuglice – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.