Besplatne radionice na temu savremene gastronomije

Beograd 14. jun 2018 – METRO Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline.

Potpisivanje ugovora - Roberto Mankuzo, CEO Metro Srbija i Marko Čadež, predsednik PKS
Potpisivanje ugovora – Roberto Mankuzo, CEO Metro Srbija i Marko Čadež, predsednik PKS

„Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije. Od kompanije METRO ne postoji bolje mesto na kojem našim članicama, malim i srednjim preduzećima, možemo ponuditi kvalitetnija znanja u ovoj oblasti.

Čadež je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore.

Ugostiteljstvo snažno utiče na razvoj privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal u Srbiji, a i turista je iz godine u godinu sve više. Kako bi se pomoglo da preduzetnici kvalitetnije upravljaju svojim biznisom i otkriju kako da se gastronomskom ponudom izdvoje od konkurencije, danas je u Beogradu održana radionica pod nazivom „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu (sa regionima).

Domaćin skupa i direktor kompanije METRO Srbija, gospodin Roberto Mankuzo, ovom prilikom je istakao, „METRO je u prethodnih nekoliko godina započeo promene u svom poslovanju, i one su uočljive i na srpskom tržištu, gde primećujemo da je sve značajnija budućnost poslovanja u sektoru ugostiteljstva. Zbog toga je i naš fokus na kupcima iz HoReCa sektora, ali ne samo u kontekstu našeg poslovanja, već i zato što verujemo da možemo doprineti rastu ugostiteljstva i napraviti pozitivnu razliku na tržištu Srbije. Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde.“

Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika, koji su od stručnjaka iz ove oblasti dobili praktične savete kako da svoje poslovanje organizuju po najvišim standardima, povećaju profitabilnost i poboljšaju kvalitet hrane i usluga. Učesnicima su nakon završetka radionice podeljeni i sertifikati.

Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika - predavač Milica Aleksić
Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika – predavač Milica Aleksić

Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao komplementaran sa svojim strateškim planovima da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora. Zalaganje Privredne komore i privrednika okupljenih oko nje, da budu spona ka preduzetnicima i novim prilikama za njihov poslovni razvoj, najbolje se vidi kroz projekte poput ovog.

Saopštenje: Metro Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Besplatne radionice na temu savremene gastronomije

Sadržaj [hide]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.