Birjan sa piletinom – Javorka Filipović
Birjan sa piletinom – jelo koje je lako spremiti, a uživaćete dok jedete 🙂
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Birjan sa piletinom – Javorka Filipović
- 200 g pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 krompira
- 50 g pirinča
- ulje
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike
- so
- biber
- suvi biljni začin
- lovor
- voda
- Piletinu obarite i sitno iseckajte. Propržite luk i šargarepu na ulju, a zatim dodajte piletinu i slatku začinsku papriku. Ubacite krompir isečen na kolutove, pa sve začinite i nalijte vodom da ogrezne.
- Dinstajte dok krompir ne omekša. Na kraju dodajte obareni pirinač, blago promešajte i zapecite u rerni.
- Birjan može da se jede i hladan i topao. Lepo ide uz pavlaku ili ljutu papriku.