Birjan sa piletinom – Javorka Filipović

Birjan sa piletinom – Javorka Filipović

Birjan sa piletinom – jelo koje je lako spremiti, a uživaćete dok jedete 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Birjan sa piletinom – Javorka Filipović

  • 200 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 3 krompira
  • 50 g pirinča
  • ulje
  • 1/2 kašičice slatke začinske paprike
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • lovor
  • voda
  1. Piletinu obarite i sitno iseckajte. Propržite luk i šargarepu na ulju, a zatim dodajte piletinu i slatku začinsku papriku. Ubacite krompir isečen na kolutove, pa sve začinite i nalijte vodom da ogrezne.
  2. Dinstajte dok krompir ne omekša. Na kraju dodajte obareni pirinač, blago promešajte i zapecite u rerni.
  3. Birjan može da se jede i hladan i topao. Lepo ide uz pavlaku ili ljutu papriku.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Birjan sa piletinom – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.