Blanširana salata – Kristina Gašpar

11

Blanširana salata – okrepljujuća i osvežavajuća!

Imam problem kada kumujem jelima koje pripremam. Obzirom da sam odlučila da salatu pripremim od blanširanog povrća kako ono ne bi oksidisalo prilikom stajanja, odatle i naziv.

Blanširana salata - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Blanširana salata – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Blanširana salata – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Blanširana salata – okrepljujuća i osvežavajuća!

  • 300 gr šargarepe
  • 200 gr korena celera
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašika ulja po izboru
  • 1 sok od jednog limuna
  • 0,5 kašičice bibera
  • peršunov list (po ukusu)
  • limun (kolutovi)
  • pečen lešnik
  1. Povrće očistiti i blanširati ne duže od pet minuta-kuvati u posoljenoj i ključaloj vodi.
  2. Prohlađeno povrće izrendati, sipati ulje, limunov sok, biber i po ukusu dodati još soli. Sve sastojke dobro sjediniti.
  3. Prilikom služenja, salatu dekorisati kolutovima limuna, peršunovim listom i pečenim lešnikom. Na taj način ćete obogatiti ukus salate.
  4. Salatu toplo preporučujem svima koji poste, ali i mesojedima. Pogodna je za predstojeće praznike obzirom da je lagana i osvežavajuća 😉