Blanširana salata – Kristina Gašpar

Blanširana salata – okrepljujuća i osvežavajuća!

Imam problem kada kumujem jelima koje pripremam. Obzirom da sam odlučila da salatu pripremim od blanširanog povrća kako ono ne bi oksidisalo prilikom stajanja, odatle i naziv.

Blanširana salata - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Blanširana salata – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Blanširana salata – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Blanširana salata – okrepljujuća i osvežavajuća!

  • 300 gr šargarepe
  • 200 gr korena celera
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašika ulja po izboru
  • 1 sok od jednog limuna
  • 0,5 kašičice bibera
  • peršunov list (po ukusu)
  • limun (kolutovi)
  • pečen lešnik
  1. Povrće očistiti i blanširati ne duže od pet minuta-kuvati u posoljenoj i ključaloj vodi.
  2. Prohlađeno povrće izrendati, sipati ulje, limunov sok, biber i po ukusu dodati još soli. Sve sastojke dobro sjediniti.
  3. Prilikom služenja, salatu dekorisati kolutovima limuna, peršunovim listom i pečenim lešnikom. Na taj način ćete obogatiti ukus salate.
  4. Salatu toplo preporučujem svima koji poste, ali i mesojedima. Pogodna je za predstojeće praznike obzirom da je lagana i osvežavajuća 😉

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Blanširana salata – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.