Blanširana salata – okrepljujuća i osvežavajuća!
Imam problem kada kumujem jelima koje pripremam. Obzirom da sam odlučila da salatu pripremim od blanširanog povrća kako ono ne bi oksidisalo prilikom stajanja, odatle i naziv.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Blanširana salata – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Blanširana salata – okrepljujuća i osvežavajuća!
- 300 gr šargarepe
- 200 gr korena celera
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašika ulja po izboru
- 1 sok od jednog limuna
- 0,5 kašičice bibera
- peršunov list (po ukusu)
- limun (kolutovi)
- pečen lešnik
- Povrće očistiti i blanširati ne duže od pet minuta-kuvati u posoljenoj i ključaloj vodi.
- Prohlađeno povrće izrendati, sipati ulje, limunov sok, biber i po ukusu dodati još soli. Sve sastojke dobro sjediniti.
- Prilikom služenja, salatu dekorisati kolutovima limuna, peršunovim listom i pečenim lešnikom. Na taj način ćete obogatiti ukus salate.
- Salatu toplo preporučujem svima koji poste, ali i mesojedima. Pogodna je za predstojeće praznike obzirom da je lagana i osvežavajuća 😉