Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Blini se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.
Blini, sastojci:
- 200 gr heljdinog brašna,
- 2 dl mlakog mleka,
- 100 gr margarina,
- 2 jaja,
- 1/2 kesice suvog kvasca,
- kašičica šećera i
- malo soli.
Za filovanje:
- 100 gr salame i
- 100 gr rendanog sira.
Blini, priprema:
- Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
- Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko, pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
- U većem tiganju, koji je prethodno namašćen, peći, 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane, dok lepo ne porumene.
- Ređanje: palačinka, salama, rendani sir.
- Ukrasiti po ukusu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!