Blini sa heljdinim brašnom – Verica Poznanović

Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Blini se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.

Blini, sastojci:

  • 200 gr heljdinog brašna,
  • 2 dl mlakog mleka,
  • 100 gr margarina,
  • 2 jaja,
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • kašičica šećera i
  • malo soli.

Za filovanje:

  • 100 gr salame i
  • 100 gr rendanog sira.

Blini, priprema:

  • Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
  • Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko, pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
  • U većem tiganju, koji je prethodno namašćen, peći, 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane, dok lepo ne porumene.
  • Ređanje: palačinka, salama, rendani sir.
  • Ukrasiti po ukusu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Blini sa heljdinim brašnom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.