Blini sa heljdinim brašnom – Verica Poznanović

0
335
Blini sa heljdinim brašnom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Blini sa heljdinim brašnom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Blini su male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se prave sa kvascem. Blini se tradicionalno pripremaju na kraju zime u čast rađanja novog sunca.

Blini, sastojci:

  • 200 gr heljdinog brašna,
  • 2 dl mlakog mleka,
  • 100 gr margarina,
  • 2 jaja,
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • kašičica šećera i
  • malo soli.

Za filovanje:

  • 100 gr salame i
  • 100 gr rendanog sira.

Blini, priprema:

  • Pomešati brašno, kvasac, so i šećer.
  • Dodati u posudu s brašnom istopljen margarin, jaja i mleko, pa dobro sve sjedinite. Pokriti kuhinjskim krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
  • U većem tiganju, koji je prethodno namašćen, peći, 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane, dok lepo ne porumene.
  • Ređanje: palačinka, salama, rendani sir.
  • Ukrasiti po ukusu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!