Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević

0

Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević

Bobin hleb sa celim semenkama – lepo se seče, hrskav je i ima neobičan i lep ukus. Semenke se stavljaju cele, ne melju se.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Bobin hleb sa celim semenkama - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 100 gr ovsenih mekinja
  • 50 gr susama
  • 50 gr suncokreta
  • 40 gr lana
  • 4 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 6 kašika kisele vode
  • so
  • kasika supenakima

Uputstvo za pripremu

  1. Sve suve sastojke pomešati, dodati ulje i kiselu vodu, zatim izmešati da se masa sjedini.
  2. Masa je žitka, ne brinite.
  3. Prebaciti u tepsijicu, pokriti papirom za pečenje i peći oko sat vremena na 180 stepeni.
  4. Secite ga kad se potuno ohladi,a čuvajte ga umotanog u kuhinjsku krpu da se ne isuši.
  5. Nije vlažan u sredini,lepo se seče, hrskav je i ima neobičan i lep ukus.
  6. Semenke se stavljaju cele, ne melju se.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.