Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević
Bobin hleb sa celim semenkama – lepo se seče, hrskav je i ima neobičan i lep ukus. Semenke se stavljaju cele, ne melju se.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević
- 100 gr ovsenih mekinja
- 50 gr susama
- 50 gr suncokreta
- 40 gr lana
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike maslinovog ulja
- 6 kašika kisele vode
- so
- kasika supenakima
- Sve suve sastojke pomešati, dodati ulje i kiselu vodu, zatim izmešati da se masa sjedini.
- Masa je žitka, ne brinite.
- Prebaciti u tepsijicu, pokriti papirom za pečenje i peći oko sat vremena na 180 stepeni.
- Secite ga kad se potuno ohladi,a čuvajte ga umotanog u kuhinjsku krpu da se ne isuši.
- Nije vlažan u sredini,lepo se seče, hrskav je i ima neobičan i lep ukus.
- Semenke se stavljaju cele, ne melju se.