Bokvica - eliksir za stomak - Recepti i Kuvar online
Bokvica - eliksir za stomak - Recepti i Kuvar online

Bokvica je stari narodni lek pomaže kod brojnih bolesti, a posebno se preporučuje kao eliksir osobama koje pate od čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Preparat od biljke bokvice možete da napravite na sledeći način: sameljite 500 g svežih i dobro opranih listova bokvice, pa dobijenu smesu zajedno sa sokom pomešajte sa kilogramom meda i 50 g usitnjene smole propolisa. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 3 dana. Povremeno promešajte drvenom ili plastičnom kašikom.

Tako pripremljeni eliksir uzimajte 3 puta na dan, po jednu kašičicu (koristite isključivo drvenu ili plastičnu da bi se izbegla oksidacija), 10 minuta pre obroka.

Bokvica - eliksir za stomak - Recepti i Kuvar online
Bokvica – eliksir za stomak – Recepti i Kuvar online

Ovaj prirodni preparat se preporučuje i osobama koje pate od bolesti disajnih organa, bronhitisa i upale pluća. Koristan je i pušačima koji žele da očiste disajne puteve.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!