Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Božićni kolačići – Kristina Gašpar

0

Božićni kolačići – Kristina Gašpar

Božićni kolačići – za predstojeće praznike!

Boje koje me asociraju na novogodišnje praznike su svakako crvena, zelena i zlatna i naravno, neibežna, boja čokolade.

Zato, prilikom pripremanja hrane, koristim namirnice koje su navedenih boja. Naravno, ponekada je potrebno koristi i prehrambene boje zbog postizanja željenog efekta.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Božićni kolačići - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Božićni kolačići – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 35 minutes

Sastojci

  • Neophodni sastojci za 1. deo:
  • 1,5 dl vode
  • 100 gr šećera
  • 100 gr margarina
  • 100 gr pečenih krupno mlevenih, oraha
  • 150 gr mlevene posne plazme
  • 1 kesica vanilin šećera
  • po ukusu kora narandže
  • Neophodni sastojci za 2. deo:
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr margarina
  • 50 gr šećera u prahu
  • 4 kašike vode
  • Neophodni sastojci za dekoraciju:
  • 50 gr čokoladnih mrvica
  • 100 gr marcipana
  • crvena i zelena prehrambena boja

Uputstvo za pripremu

  1. 1. deo: staviti vodu i šećer da provri, pa dodati margarin. Kada se otopi, skloniti sa ringle, pa dodati vanilin šećer, narandžinu koru i orahe. Sačekati da se malo prohladi, pa dodati plazmu. Od smese oblikovati kuglice željene veličine, stavljati ih papirne korpice i pritisnuti gore kako bi gornji deo bio ravan.
  2. 2. deo: na laganoj vatri otopiti čokoladu sa vodom. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodavati mlaku čokoladu i mutiti dok se sastojci ne sjedine.
  3. Preko prvog dela, stavljati drugi deo, špricem ili kašičicom.
  4. Dekorisati čokoladnim mrvicama, zelenim listićima i crvenim kuglicama koje se pripremaju od obojenog marcipana. Za izradu ove dekoracije nije potreban nikakav alat osim običnog nozića za sečenje listića. Kuglice oblikujte rukom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.