Božićni kolačići – Kristina Gašpar

Božićni kolačići – Kristina Gašpar

Božićni kolačići – za predstojeće praznike!

Boje koje me asociraju na novogodišnje praznike su svakako crvena, zelena i zlatna i naravno, neibežna, boja čokolade.

Zato, prilikom pripremanja hrane, koristim namirnice koje su navedenih boja. Naravno, ponekada je potrebno koristi i prehrambene boje zbog postizanja željenog efekta.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Božićni kolačići – Kristina Gašpar

  • Neophodni sastojci za 1. deo:
  • 1,5 dl vode
  • 100 gr šećera
  • 100 gr margarina
  • 100 gr pečenih (krupno mlevenih, oraha)
  • 150 gr mlevene posne plazme
  • 1 kesica vanilin šećera
  • po ukusu kora narandže
  • Neophodni sastojci za 2. deo:
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr margarina
  • 50 gr šećera u prahu
  • 4 kašike vode
  • Neophodni sastojci za dekoraciju:
  • 50 gr čokoladnih mrvica
  • 100 gr marcipana
  • crvena i zelena prehrambena boja
  1. 1. deo: staviti vodu i šećer da provri, pa dodati margarin. Kada se otopi, skloniti sa ringle, pa dodati vanilin šećer, narandžinu koru i orahe. Sačekati da se malo prohladi, pa dodati plazmu. Od smese oblikovati kuglice željene veličine, stavljati ih papirne korpice i pritisnuti gore kako bi gornji deo bio ravan.
  2. 2. deo: na laganoj vatri otopiti čokoladu sa vodom. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodavati mlaku čokoladu i mutiti dok se sastojci ne sjedine.
  3. Preko prvog dela, stavljati drugi deo, špricem ili kašičicom.
  4. Dekorisati čokoladnim mrvicama, zelenim listićima i crvenim kuglicama koje se pripremaju od obojenog marcipana. Za izradu ove dekoracije nije potreban nikakav alat osim običnog nozića za sečenje listića. Kuglice oblikujte rukom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Božićni kolačići – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.