Božićni ručak za decu iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ - foto Headline
Božićni ručak za decu iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ - foto Headline

Članovi Junior Chefs Club-a Srbije i ove godine na sam dan Božića, u METRO HoReCa Centru kuvali su za decu, a hrana koja je pripremljena donirana je Domu za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“. Božićni ručak poslužen je u podne, u ulici Braće Jerković 119.

Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije posebnu pažnju posvećuju humanitarnom radu, pa su tako samo ove godine pripremili i servirali ručak za oko 60 dece iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“. Preostalih 160 obroka donirano je centralnoj kuhinji „Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine“. Tokom protekle decenije u okviru ove humanitarne akcije podeljeno je više od 3000 božićnih obroka.

Božićni ručak za decu iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ - foto Headline
Božićni ručak za decu iz Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ – foto Headline

„Božić je vreme kada je bitno da svi osetimo praznični duh i nadu, a posebno naši najmlađi sugrađani. Zato je i ove godine 30 kuvara okupljenih oko Junior Chefs Club-a Srbije sa radošću pripremilo i serviralo ukusnu gozbu za decu bez roditeljskog staranja, u domu ’Jovan Jovanović Zmaj’, i nadamo se time doprineli da Božić svi zajedno obeležimo kako priliči“, izjavio je Nikola Biševac, predsednik Junior Chefs Club-a Srbije.

Događaj su podržali i svojim prisustvom uveličali i ambasadorka Kanade NJ.E. Keti Čaba, NJ.K.V. Princeza Katarina Karađorđević i zamenica ambasadorke Izraela, Maayan Ben Tura.

Kao i svake godine, nesebičnu podršku pružili su i partneri – kompanija METRO Cash & Carry, u čijem HoReCa Centru je pripremljena ova ukusna gozba, kao i McCain, Kotanyi, Gastromaster i Friglo.

Učestvovanje u aktivnostima poput organizovanja tradicionalnog božićnog ručka za decu bez roditeljskog staranja, deo je projekata kojim kompanija METRO podržava zajednicu i pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Izvor: saopštenje za medije Metro Cash & Carry Srbija

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!