Breskve u lisnatom testu.
Breskve u lisnatom testu, sastojci:
- 250 g lisnatog testa,
- 6 malih kašičica sitnog sira,
- 3 kašičice meda, (ako nemate med, onda, 3 kašičice šećera),
- 3 breskve i
- 1 jaje.
Breskve u lisnatom testu, priprema:
- Razvucite lisnato testo na pola cm debljine.
- Izvadite pomoću čaše ili modle 12 krugova.
- Šest krugova rasporedite po papiru za pečenje i na svaki stavite malu kašičicu sira i po pola kašičice meda (ako nemate med, može i šećer).
- Preko svega stavite polovinu breskve, koju ste prethodno ogulili. Udubljenje od koštice okrenite prema dole.
- Preostalih šest krugova još malo razvucite oklagijom, da budu malo veći od donjih, zasecite nožem na par mesta i stavite preko breskvi. Krajeve gornjih krugova spojite sa krajevima donjih krugova i sve premažite umućenim jajetom.
- Breskve pecite tridesetak minuta na 200 stepeni i kada su gotove, posipajte ih sa šećerom u prahu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!