Breskvice – Dijana Popović

Breskvice – stari recept u novom izdanju, sa ekstratom limuna i narandže. Ne slažem se da breskvice moraju biti sa crvenim ekstratom, što ovaj recept pokazuje. Ovo su baš male male breskvice, čija je veličina manja od kafene kašičice.

Breskvice, sastojci:

  • 250 g putera
  • 100 g šećera
  • 650 g oštrog brašna
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • 1 kašika ruma
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • mrvice od breskvica
  • 200 g mlevenih badema
  • 4 kašike mlečnog krema – beli deo krema
  • 1 kašika ruma
  • malo mleka
  • ekstrat limuna i narandže
  • šećer kristal
  • 200 ml mleka
Breskvice - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Breskvice – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online
Breskvice - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Breskvice – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Breskvice, priprema:

  • Priprema 250 g omekšalog putera umutiti sa 100 g kristal šećera, dodati pola kesice praška za pecivo, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašiku ruma, 50 ml mleka.
  • Sve fino mutiti i dodati 650 g oštrog brašna.
  • Testo fino umesiti i ostavit da prenoći u frižideru.
  • Od testa uzimati male komadiće i praviti male kuglice, složiti na papir za pečenje, udaljenu jednu od druge, jer malo porastu i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta.
  • Prohlađene kuglice izdubiti polako i oprezno.

Fil za punjenje kuglice:

  • mrvice od izdubljenih kuglica 200 g mlevenih badema, 3 kašike krema, 1 kašika ruma, malo mleka, izmešati i puniti kuglice spajati po dve.
  • U dve male činijice sipati po 100 ml mleka u svaku činiju dodati po pola bočice ekstrata od limuna i narandže.
  • Zatim po jednu stranu breskvice umočiti u činiju sa ekstraktom limuna pa drugu stranu u činiju sa ekstratom narandže pa onda breskvice uvaljati u šećer kristal i ostaviti da se prosuše.
  • Prijatno.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.