BKTV news - Brzo, efikasno i jeftino uklonite zubni kamenac (RECEPT) - Pixabay
BKTV news - Brzo, efikasno i jeftino uklonite zubni kamenac (RECEPT) - Pixabay

Svi znamo da zubobolja i žuti zubi mogu biti prava noćna mora, stoga je održavanje oralne higijene izuzetno bitno za blagostanje celog organizma, a ovo je savet kako da veoma brzo, efikasno i jeftino uklonite zubni kamenac.

Zubni kamenac je čest problem, i savremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rešava ovaj problem, a štedite i novac.

Pročitaj: Zubići i zubi

Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vreme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospeva kroz koren, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva.

BKTV news - Brzo, efikasno i jeftino uklonite zubni kamenac (RECEPT) - Pixabay
BKTV news – Brzo, efikasno i jeftino uklonite zubni kamenac (RECEPT) – Pixabay

Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti!

Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uslovima:

Biće potrebno:

  • 40 gr ljuske oraha
  • 250 ml vode

Primena:

  • Prokuvajte ljusku u vodi u toku 20 minuta. Skinite sa šporeta i poklopite. Ohladite i procedite.
  • Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta.
  • Zatim njome, temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.

Pripremljeni rastvor možete koristiti 2 dana, posle pripremite novi. Već posle nekoliko dana rezultat će vas obradovati!

Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.

Podelite sa prijateljima ovaj prirodni recept koji bezuslovno deluje.

Ukoliko mučite muku sa zuboboljom, a strah vas je da odete kod zubara, evo kako da se rešite te pošasti uz najbolji prirodni lek.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!