Bugarska baklava.
Bugarska baklava – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Bugarska baklava.
- 2 šoljice šećera
- 5 šoljica vode
- 3 šoljice ulja
- 5 šoljica brašna
- 3 šoljice griza
- 1 kesica prašak za pecivo
- 100 gr oraha (mlevenih)
- 50 gr suvog grožđa
Za sirup:
- 4 šoljice šećera
- 6 šoljica vode
- 1 komad limun
- Istopite šećer, pa kada dobije karamel boju dodajte vodu i kuvajte dok se sav šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi.
- U drugi sud stavite sve ostale suve sastojke pa ih prelijte ohlađenom tečnošću. Sve dobto sjedinite, sipajte u posudu koju ste podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
- Za to vreme skuvajte sirup i njime prelijte ispečenu baklavu. Dobro je ohladite, secite na željene kocke i poslužite.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!