Bunar pogača.
Bunar pogača, sastojci:
- 30 kašika brašna,
- 4 dl mleka,
- 1 šolje ulja,
- 1 kašičica suvoga kvasca,
- 1 kašičica soli i
- 7 strukova mladoga luka.
Bunar pogača, priprema:
- U činiju stavite brašno, so, suvi kvasac, dodajte ulje, i mleko.
- Umesiti testo da se ne lepi za ruke.
- Tepsiju podmažite – pospite brašnom.
- Testo rastanjite i po testu rasporediti mladi luk sve sa perima, pogaču preklopiti i stavite u tepsiju.
- Rernu zagrejte na 180 stepeni.
- 4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču.
- Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite rezove.
- Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.
- Iseći na parčad i rasporediti po tanjiru kao što je na slici.
Verica Poznanović
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!