Bundevara – Ana Vuletić

Bundevara – ništa lepše od mirisa bundevare u jesenje dane. Brzo se sprema i još brže jede.

Bundevara - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Bundevara – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Bundevara – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Ništa lepše od mirisa bundevare u jesenje dane. Brzo se sprema i još brže jede.

  • 1 komad bundeva (slatka)
  • 1 paket kora za pitu
  • šećer
  • vanilin šećer
  • cimet
  • vanila burbon šećer (opciono)
  • ulje
  1. Oljuštiti i naribati budevu na krupno (kao i za pitu od jabuka) i pošećeriti sa 3 kašike šećera.
  2. Uzeti 4 kore i politi ih sa malo ulja i na jednu polovinu postaviti smesu bundeve po želji. Ukoliko stavite više biće sočnija, a ukoliko stavite manje biće hrskavije kore.
  3. Sada preko bundeve dodajte cimeta, vanilin šećera, šećera i burbon vanilin šecera po želji.
  4. Zavijte kao rolat (kao na slici).
  5. Ponovite proces dokle god imate kora i smese.
  6. Stavite papir za pečenje i poređajte u pleh sa razmakom, potom premažite uljem. Ukoliko želite hrskavije kore vi ih poprskajte sa malo mlake vode.
  7. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180c oko 15minuta, dok kore ne dobiju rumenu boju.
  8. Možete poslužiti i vruću i hladnu.
Ja pravim jako sočne, jer moj muž tako voli, pa od jedne bundeve napravim 2 rolata, što izađe oko 14 parčića pite kada se iseče.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.