Bundevice – Verica Poznanović

Bundevice.

Potrebno je za bundevice:

  • 800 g brašna,
  • 42 g svežeg kvasca,
  • 2 kašičice šećera,
  • soli po ukusu,
  • 400 g pirea od bundeve i
  • 300 ml vode.

Za filovanje:

  • 100 g seckanih oraha,
  • malo semenki bundeve i
  • 2 kašike šećera.

Za premazivanje:

  • 100 g marmelade,
  • 100 g šećera i
  • 100 ml vode.

Način pripreme:

  • U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac (koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna). Dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve, pomešan sa mlakom vodom, pa zamesite testo.
  • Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite, pa opet ostavite da naraste.
  • Podelite testo na delove. Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu i uvežite je kanapom. Od većeg dela testa sam formirala loptu, napravila udubljenje i stavila 100 g seckanih oraha, 2 kašike kristal šećera i malo semenki bindeve.
  • Stavila sam bundevu i „bundevice“ u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu, a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 30-ak minuta da se peku, to jest, dok lepo ne porumene.
  • Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap. Svaku bundevicu sam premazala sa pripremljenih premazom.
  • Stavite marmeladu, šećer i vodu na šporet da provri.
  • Malo prohladite i premažite bundevu i bundevice.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.