Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Burek sa sirom odličan recept – Jelena Petrović

0

Burek sa sirom odličan recept – odličan doručak za veoma kratko vreme.

Burek sa sirom odličan recept - Jelena Petrović - Recepti i Kuvar online
Burek sa sirom odličan recept – Jelena Petrović – Recepti i Kuvar online
Burek sa sirom odličan recept - Jelena Petrović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Burek sa sirom odličan recept - Jelena Petrović - Recepti i Kuvar online

Burek sa sirom odličan recept - odličan doručak za veoma kratko vreme.
Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr tanke kore
  • 300 gr sira mrvljen
  • 50 ml ulja
  • 300 ml vode mlake
  • 0,5 kesica praška za pecivo

Uputstvo za pripremu

  1. Tepsiju obložiti papirom, pa je malo namažite uljem pa raširite prvu koru pa pouljita malo nekoliko kapi. Sledeću koru takođe malo pouljiti saviti je kao harmoniku pa je savite na sredini i tako ređajte dok ne popunite dno.
  2. Poprskajte malo vodom pa opet malo pouljite. Ređajte sledeći red odozgo s tim što se kore ne pritiskaju - kao na VIDEU.
  3. Zatim rasporedite sir po čitavoj površini pa opet savite korice, i na kraju prekrite jednom korom i ušuškajte. Vaš burek poprskajte malo vodom i malo pouljite. Peći na 180 stepeni C oko 30 min. Burek služiti topao sa jogurtom. Prijatno!
    Burek sa sirom odličan recept - Jelena Petrović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.