Čarobni ukusi u staklenoj tegli - Branka G. Gajić - Recepti i Kuvar online
Čarobni ukusi u staklenoj tegli - Branka G. Gajić - Recepti i Kuvar online

Zaista u skladu sa novim vremenom!

Danas uopšte ne zvuči jeretički poslati poruku – ljubavi, ručak ti je u tegli, samo promućkaj. Naravno, može i drugačije. Na primer.

– Maco, naručio sam po teglu salate za večeru. Šta bi ti za dezert.

– Meni naruči teglicu tiramisua, a ti uzmi teglicu čokoladnog kolača.

Salate i hladne paste koje priprema kreaitivna ekipa male kompanije „Tegla’s“ su originalno rešenje za zdrav i ukusan obrok, a degustacija je bila neverovatno gastronomsko iskustvo za sve, pa i za iskusne novinare koji su već svašta videli. Do sada smo se mnogo puta uverili da se u školi kuvanja „Il Primo“ opasno dobro kuva, da je atmosfera uvek dobra i vesela, a ipak radna. Tog četvrtka smo uživali bez prženja, krčkanja i pečenja jer su nam domaćini predstavljali brend „Tegla’s“ – salate, paste i deserte u tegli!

Čarobni ukusi u staklenoj tegli - Branka G. Gajić - Recepti i Kuvar online
Čarobni ukusi u staklenoj tegli – Branka G. Gajić – Recepti i Kuvar online

Svima je pošla voda na usta pri pogledu na šarenilo sadržaja poređanih staklenki. Oprobali smo se u kreiranju salata i uverili se da nije nimali lako fino uklopiti ukuse ko zna koliko vrsta povrća, zelenih salata, pasti, grilovanog pilećeg mesa i tunjevine sa tri vrste dresinga.

Sve je u Novom Sadu osmislio Vladimir Elesin koji je prve salate u tegli ponudio Novosađanima 2014. godine. Nakon što su potpuno osvojile Novi Sad, efektne i ukusne salate u teglama stigle su i u Beograd. Salate koje su okosnica ponude pojavljuju se u čak 13 različtih verzija, a dodatak asortimanu su hladne paste i deserti u tegli. Uskoro „Tegla’s“ uvodi i nove proizvode u asortiman: musli za zdrav doručak i užinu, kao i obroke u tegli koji mogu da se zagreju.

U saradnji sa Slobodanom Radetom, vlasnikom „Il Primo“ škole kuvanja, prve škole ovog tipa u Srbiji,“Tegla’s“ brend se predstavio kroz kulinarsku radionicu. Za pripremu „Tegla’s“ proizvoda koriste se kvalitetne namirnice, koje su najvažniji deo, uz dresinge koji su posebno osmišljeni za svaku salatu. Vizuelno, tegle su pripremljene i upakovane tako da u slojevima prikazuju sve namirnice, a sama ambalaža (tegla) podstiče na zaštitu životne okoline. U praksi to znači da se na svakih 10 vraćenih praznih tegli dobija jedna puna gratis.

Kroz ovu kulinarsku radionicu predstavljena je i škola kuvanja „Il Primo“, koja je savršeno mesto za sve one koji žele da nauče, vide i probaju nešto novo iz sveta kulinarstva, koji žele da provedu kvalitetno vreme u druženju i vrhunskoj hrani. A kada ne kuvate, za gastronomsko uživanje je zadužen „Tegla’s“ sa svojim ukusnim, zdravim i kompletnim obrocima u tegli.

Branka G. Gajić

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!