Čaša puna užitka - Metro vino godine 2020
Čaša puna užitka - Metro vino godine 2020

Čaša dobrog vina uvek donosi uživanje i opuštanje. Bilo kao idealan pratilac jelima i dezertima, kada želimo punoću ukusa dodatno da zaokružimo bogatim aromama koje vino može da ponudi, ili samo kao prilika da se opustimo nakon napornog dana – kvalitetno vino je uvek pravi izbor.

Vrhunski METRO somelijeri svake godine organizuju sveobuhvatnu potragu za vinima koja svojim ukusom i kvalitetom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, pa je tako ovog puta njihovu pažnju privukla Argentina, zemlja koja je jedan od najvećih i sve popularnijih proizvođača vina na svetu. U ovoj državi nalazi se pokrajina Mendoza koja predstavlja najveću vinsku pokrajinu Argentine, koja čini čak 80% proizvodnje vina u ovoj zemlji. Odličan predstavnik ove pokrajine, tačnije njenih vinograda – Bodega Santa Julija su fantastična EL BAR ARGENTINO vina, koja nose počasnu titulu METRO VINO GODINE 2020.

Santa Julia bodega, Julia Zuccardi
Santa Julia bodega, Julia Zuccardi

Kolekciju krase tri vina, a jedno od njih je EL BAR ARGENTINO crveno, Malbec koje odlikuju arome zrelog voća poput crvene šljive, kupine, kao i miris ljubičice. Ovo vino je jako dobro izbalansirano, vrlo prijatnog i mekog ukusa, a odlikuje ga intenzivno crvena boja, blago prošarana ljubičastim nijansama. EL BAR ARGENTINO Malbec uravnotežene je kiselosti i zaista čini pravi  izbor u kombinaciji sa različitim jelima od mesa, sirevima, ali i poslasticama.

Za razliku od crvenog koje karakteriše aroma zrelog voća, EL BAR ARGENTINO Chardonnay, belo vino odlikuju sveže i cvetne arome pomešane sa notama kajsije, žute breskve i ananasa. Boja mu je svetlo žuta, sa suptilnim nijansama zelene, a ukus citrusnog i tropskog voća je dominantan prilikom konzumiranja ovog vina. EL BAR ARGENTINO Chardonnay savršeno se slaže sa različitim vrstama ribe i plodova mora.

Čaša puna užitka - Metro vino godine 2020
Čaša puna užitka – Metro vino godine 2020

Pored crvenog i belog nikako ne možemo da izostavimo EL BAR ARGENTINO Malbec rozé, bledo ružičaste boje, u kom dominiraju note narandže, bele breskve i kamilice. Vrlo je svežeg ukusa i savršeno se uparuje sa različitim laganim jelima, kao i različitim čokoladnim i voćnim dezertima. Jednom rečju, ovaj roze predstavlja zaista idealno osveženje u vrelim letnjim mesecima.

Ipak, najbolju preporuku završavamo sjajnim citatom vlasnice vinarije Santa Julia, iz koje nam dolazi El Bar Argentino: „Nema savršenih situacija za vino. U njemu samo treba uživati. Bilo kada. Bilo gde. Sa prijateljima i porodicom. Ova vina su stvorena za to. Za uživanje.“ Julia Zuccardi

Izvor: saopštenje za medije Metro Cash & Carry Srbija

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!