Celerova salata – Kristina Gašpar
Celerova salata – celer obožavam, ali samo u određenim kombinacijama. Najviše ga volim samog za sebe ;).
Malo ulja, bibera, limuna… Sasvim je dovoljno za savršenu celerovu salatu. Pored salate od sirovog celera, često pripremam salatu i na ovaj način.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Celerova salata – Kristina Gašpar
- 300 g celera
- 1 kašika maslinovog ulja
- so (biber i peršunov list po ukusu)
- 1 limun
- Celer očistiti i izrendati na tanke listice. Listići ne moraju biti pravilnog oblika.
- Ulje sipati u šerpu prečnika oko 26 cm, dodati celer, poklopiti šerpu i pržiti na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Povremeno mešati kako celer ne bi zagoreo.
- Celer sipati u činiju, posoliti (dovoljan je prstohvat soli jer celer ne “traži” so) i pobiberiti po ukusu. Iscediti sok od pola limuna i izmešati.
- Drugu polovinu limuna iseckati na sitnije komade i pobacati po salati. Posuti peršunovim listom.
- Za ovu salatu je poželjno koristiti neprskan limun obzirom da se jedan deo limuna koristi sa korom.