Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Celerova salata – Kristina Gašpar

0

Celerova salata – Kristina Gašpar

Celerova salata – celer obožavam, ali samo u određenim kombinacijama. Najviše ga volim samog za sebe ;).

Malo ulja, bibera, limuna… Sasvim je dovoljno za savršenu celerovu salatu. Pored salate od sirovog celera, često pripremam salatu i na ovaj način.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Celerova salata - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Celerova salata – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 5 minutes
Ukupno vreme 10 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 300 g celera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so biber i peršunov list po ukusu
  • 1 limun

Uputstvo za pripremu

  1. Celer očistiti i izrendati na tanke listice. Listići ne moraju biti pravilnog oblika.
  2. Ulje sipati u šerpu prečnika oko 26 cm, dodati celer, poklopiti šerpu i pržiti na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Povremeno mešati kako celer ne bi zagoreo.
  3. Celer sipati u činiju, posoliti (dovoljan je prstohvat soli jer celer ne "traži" so) i pobiberiti po ukusu. Iscediti sok od pola limuna i izmešati.
  4. Drugu polovinu limuna iseckati na sitnije komade i pobacati po salati. Posuti peršunovim listom.
  5. Za ovu salatu je poželjno koristiti neprskan limun obzirom da se jedan deo limuna koristi sa korom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.