Celerova salata – Kristina Gašpar

Celerova salata – Kristina Gašpar

Celerova salata – celer obožavam, ali samo u određenim kombinacijama. Najviše ga volim samog za sebe ;).

Malo ulja, bibera, limuna… Sasvim je dovoljno za savršenu celerovu salatu. Pored salate od sirovog celera, često pripremam salatu i na ovaj način.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Celerova salata – Kristina Gašpar

  • 300 g celera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so (biber i peršunov list po ukusu)
  • 1 limun
  1. Celer očistiti i izrendati na tanke listice. Listići ne moraju biti pravilnog oblika.
  2. Ulje sipati u šerpu prečnika oko 26 cm, dodati celer, poklopiti šerpu i pržiti na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Povremeno mešati kako celer ne bi zagoreo.
  3. Celer sipati u činiju, posoliti (dovoljan je prstohvat soli jer celer ne „traži“ so) i pobiberiti po ukusu. Iscediti sok od pola limuna i izmešati.
  4. Drugu polovinu limuna iseckati na sitnije komade i pobacati po salati. Posuti peršunovim listom.
  5. Za ovu salatu je poželjno koristiti neprskan limun obzirom da se jedan deo limuna koristi sa korom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Celerova salata – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.