Celerova salata – Kristina Gašpar

12

Celerova salata – Kristina Gašpar

Celerova salata – celer obožavam, ali samo u određenim kombinacijama. Najviše ga volim samog za sebe ;).

Malo ulja, bibera, limuna… Sasvim je dovoljno za savršenu celerovu salatu. Pored salate od sirovog celera, često pripremam salatu i na ovaj način.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Celerova salata – Kristina Gašpar

  • 300 g celera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so (biber i peršunov list po ukusu)
  • 1 limun
  1. Celer očistiti i izrendati na tanke listice. Listići ne moraju biti pravilnog oblika.
  2. Ulje sipati u šerpu prečnika oko 26 cm, dodati celer, poklopiti šerpu i pržiti na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Povremeno mešati kako celer ne bi zagoreo.
  3. Celer sipati u činiju, posoliti (dovoljan je prstohvat soli jer celer ne „traži“ so) i pobiberiti po ukusu. Iscediti sok od pola limuna i izmešati.
  4. Drugu polovinu limuna iseckati na sitnije komade i pobacati po salati. Posuti peršunovim listom.
  5. Za ovu salatu je poželjno koristiti neprskan limun obzirom da se jedan deo limuna koristi sa korom.