Cepkana baklava sa čokoladom i makom – mak i čokolada… dobitna kombinacija…
Cepkana baklava sa čokoladom i makom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online
Cepkana baklava sa čokoladom i makom – mak i čokolada…dobitna kombinacija…
Fil:
- 8 komada jaja
- 200 gr čokolada (za jelo i kuvanje)
- 100 gr mak (mleveni)
- 1 kesica prašak za pecivo
- 1 dl ulje
- 6 kašika šećer
- 400 gr tanke kore (za baklavu)
Preliv za baklavu:
- 1 l voda
- 500 gr šećer
- 2 kesice vanilin šećer
- Kore za baklavu zamrznuti.
- Jaja dobro umutiti sa šećerom, zatim dodati zaledjene iscepkane kore za baklavu. Izmešati varjačom pa dodati prašak za pecivo, mleven mak, ulje i izrendanu čokoladu.
- Sve zajedno dobro sastaviti sipati u pleh i peći na 180 C 40 minuta. Dimenzije pleha su 35x25cm.
- Preliv skuvati pa vruć preliv preliti preko hladnog i isečenog kolača…
- Sočna, čokoladna, i što je najvažnije veoma se brzo spremi…
Sočna, čokoladna, i što je najvažnije veoma se brzo spremi…
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!