Cepkana baklava sa čokoladom i makom – Slađana Šćekić

Cepkana baklava sa čokoladom i makom – mak i čokolada… dobitna kombinacija…

Cepkana baklava sa čokoladom i makom - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Cepkana baklava sa čokoladom i makom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Cepkana baklava sa čokoladom i makom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Cepkana baklava sa čokoladom i makom – mak i čokolada…dobitna kombinacija…

Fil:

  • 8 komada jaja
  • 200 gr čokolada (za jelo i kuvanje)
  • 100 gr mak (mleveni)
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 1 dl ulje
  • 6 kašika šećer
  • 400 gr tanke kore (za baklavu)

Preliv za baklavu:

  • 1 l voda
  • 500 gr šećer
  • 2 kesice vanilin šećer
  1. Kore za baklavu zamrznuti.
  2. Jaja dobro umutiti sa šećerom, zatim dodati zaledjene iscepkane kore za baklavu. Izmešati varjačom pa dodati prašak za pecivo, mleven mak, ulje i izrendanu čokoladu.
  3. Sve zajedno dobro sastaviti sipati u pleh i peći na 180 C 40 minuta. Dimenzije pleha su 35x25cm.
  4. Preliv skuvati pa vruć preliv preliti preko hladnog i isečenog kolača…
  5. Sočna, čokoladna, i što je najvažnije veoma se brzo spremi…
Sočna, čokoladna, i što je najvažnije veoma se brzo spremi…

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Kolači, kliknite na link: KOLAČI RECEPTI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Cepkana baklava sa čokoladom i makom – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.