Četvrta kuhinjska revolucija

Na obalama naše civilizacije odavno već leže odbačene krhotine mašinske, električne i digitalne revolucije. Talase uzburkanog mora današnjice odlučno seče pramac broda četvrte industrijske revolucije, najkompleksnije od svih dosadašnjih. Dobar brod, jak brod, na volšeban način sam od sebe ojačava, a posada mu je sve šarolikija. Čudo je ta četvrta industrijska revolucija, više se i ne zna ko su joj mornari, a ko putnici, nekako nas sve zajedno postepeno usisava u svoje potpalublje…

Kad zaboravite metafore i trezveno pogledate oko sebe, vidite da je sve manje malih, a sve više velikih. Novo doba nas je toliko izglobalizovalo da više i ne znamo zahvaljujući kome opstajemo, da li je to zbog nečije dobrote ili zbog nečije pohlepe. Ono što smo bili juče, danas više nismo, a budućnost se i ne usuđujemo da prognoziramo – mada je grčevito planiramo.

Znam jednu IT kompaniju koja je uvek bila mala, ali je dobijala velike poslove. Sve to je bilo suviše lepo da bi dugo trajalo, pa zato i nije. Poput hipermarketa koji je priterao u ćošak komšijin dućan dopustivši mu da preživi tek prodajom hleba i mleka, mala IT kompanija o kojoj govorim postala je još manja, a poslovi preko noći otišli u fejd-aut. Ljudi ne bi bili to što jesu kad ne bi bili borci, pa je prvi čovek male kompanije odlučio da napravi veliki veb sajt. Nazvao ga je „Recepti i kuvar online“ i – evo ga sada kako pobeđuje četvrtu industrijsku revoluciju četvrtom kuhinjskom!

Miodrag Ilic (da, to je ime tog maštovitog i hrabrog IT krojača) načinio je malu revoluciju u načinu na koji se bavi hranom, kuhinjom i medijima na ovom portalu, u čemu mu je mnogo pomoglo upravo poznavanje IT-a. Ni to mu nije bilo dovoljno, nego je još i napisao i objavio knjigu „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje“, koja je istog časa uvrštena u naše nacionalno blago. I, gle, evo sada iste knjige i u e-book verziji u globalnoj knjižari Amazon.com za Kindle App e-reader! To već treba iskoristiti.

S tim u vezi imam jednu dobru i jednu, hm, lošu vest. Dobra je što možete da je imate besplatno. Loša je što ova ponuda važi još samo tri dana. Mada, baš i ne vidim u tome nešto naročito loše, skinite je odmah sa Amazona i mirni ste. Poklonite je, ovakvu digitalnu, dragoj ženskoj osobi za Osmi mart, na primer. Zar to nije dobra ideja?

Ako jeste, možete pravo na Amazon.

Zoran Modli

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.