Ćevap sarma – Suzana Mitić

0

Ćevap sarma – Suzana Mitić

Ćevap sarma – brzo se prave, sve su iste veličine, podsećaju na ćevap.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ćevap sarma - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ćevap sarma – Suzana Mitić

Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes

Sastojci

  • 20 listova od kiselog kupusa
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 100 gr pirinca
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • mlevena paprika
  • lovorov list
  • 100 gr svinjske masti

Uputstvo za pripremu

  1. Na masti uprziti sitno secen crni luk,da dobije prozracnu,zutu boju.
  2. Dodati mleveno meso i mesati nekoliko minuta.
  3. Ubaciti pirinac i sve zacine,sem lovorovog lista.Sve lepo promesati,da se svi sastojci lepo sjedine.
  4. List od kiselog kupusa staviti na plitki tanjir i rasiriti ga.Ako je mnogo veliki podeliti ga na pola.Staviti jednu kasiku fila ali tako da taj fil izgleda kao cevap.Smotati list kupusa s jedne i druge strane i sve zajedno urolati.
  5. Postupak ponavljati dok se ne potrose sastojci.
  6. Sve sarme poredjati u dublju serpu u dva reda.Staviti lovorov list i nekoliko zrna bibera.Naliti vodom da ogreznu sarme i kuvati 2 sata na tihoj vatri.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.