Ćevap sarma – Suzana Mitić
Ćevap sarma – brzo se prave, sve su iste veličine, podsećaju na ćevap.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Ćevap sarma – Suzana Mitić
- 20 listova od kiselog kupusa
- 600 gr mlevenog mesa
- 4 glavice crnog luka
- 100 gr pirinca
- so
- biber
- suvi biljni začin
- mlevena paprika
- lovorov list
- 100 gr svinjske masti
- Na masti uprziti sitno secen crni luk,da dobije prozracnu,zutu boju.
- Dodati mleveno meso i mesati nekoliko minuta.
- Ubaciti pirinac i sve zacine,sem lovorovog lista.Sve lepo promesati,da se svi sastojci lepo sjedine.
- List od kiselog kupusa staviti na plitki tanjir i rasiriti ga.Ako je mnogo veliki podeliti ga na pola.Staviti jednu kasiku fila ali tako da taj fil izgleda kao cevap.Smotati list kupusa s jedne i druge strane i sve zajedno urolati.
- Postupak ponavljati dok se ne potrose sastojci.
- Sve sarme poredjati u dublju serpu u dva reda.Staviti lovorov list i nekoliko zrna bibera.Naliti vodom da ogreznu sarme i kuvati 2 sata na tihoj vatri.