Ćevap sarma – Suzana Mitić

Ćevap sarma – Suzana Mitić

Ćevap sarma – brzo se prave, sve su iste veličine, podsećaju na ćevap.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ćevap sarma – Suzana Mitić

  • 20 listova od kiselog kupusa
  • 600 gr mlevenog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 100 gr pirinca
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • mlevena paprika
  • lovorov list
  • 100 gr svinjske masti
  1. Na masti uprziti sitno secen crni luk,da dobije prozracnu,zutu boju.
  2. Dodati mleveno meso i mesati nekoliko minuta.
  3. Ubaciti pirinac i sve zacine,sem lovorovog lista.Sve lepo promesati,da se svi sastojci lepo sjedine.
  4. List od kiselog kupusa staviti na plitki tanjir i rasiriti ga.Ako je mnogo veliki podeliti ga na pola.Staviti jednu kasiku fila ali tako da taj fil izgleda kao cevap.Smotati list kupusa s jedne i druge strane i sve zajedno urolati.
  5. Postupak ponavljati dok se ne potrose sastojci.
  6. Sve sarme poredjati u dublju serpu u dva reda.Staviti lovorov list i nekoliko zrna bibera.Naliti vodom da ogreznu sarme i kuvati 2 sata na tihoj vatri.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.