Cheesecake sa malinama – ovako je lakše za posluživanje.
Cheesecake sa malinama – Tatjana Stojanović
Cheesecake sa malinama – ovako je lakše za posluživanje.
- 300 gr malina
- 150 gr mleveni keks
- 2 kesice želatin
- 200 ml slatka pavlaka
- 250 gr krem sir
- 2 kasike prah šećer
- 2 kasike kristal šećer
- 125 gr maslaca
- 50 ml mleka
- 8 kasika vode
- Staviti maslac u mikrotalasnu pecnicu da se istopi.
Sipati ga u mleveni keks,dodati malo po malo mleka pa sve sjediniti.
Uzeti 8 malih cinijica pa na dno svake rasporediti keks. - Izmutiti slatku pavlaku sa dve kasike secera u prahu.
Dodati krem sir pa sve lepo sjediniti.
Kasikom lepo rasporediti smesu preko keksa. - Sipati zelatin u solju pa ga preliti sa 8 kasika vode.Ostaviti da nabubri.
Za to vreme u serpicu staviti maline i dve vece kasike kristal secera.
Kuvati maline oko 5 minuta i na kraju dodati zelatin.
Skloniti sa vatre pa mesati dok se zelatin skroz ne rastopi.
Ostaviti malo da se prohladi.
Ravnomerno rasporediti zele od malina preko fila od krem sira.
Ostaviti u frizider oko 2 sata da se dobro ohladi i stegne.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!