Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović
Cheesecake sa šumskim borovnicama – divan ukus borovnica u ovom čizkejku…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović
- Za koru potrebno:
- 250 gr. mlevenog keksa
- 75 gr. margarina
- 100 ml. mleka
- Za beli deo potrebno:
- 500 gr. mlečnog namaza
- 250 ml. slatke pavlake
- 200 gr. kisele pavlake
- 7 kašika vanilin šećera
- 5 kašika kristal šećera
- 20 gr. želatina
- 200 gr. šumskih borovnica
- Kora:
- Umesiti mleveni plazma keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita. Kalup (prečnik 26cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od plazme utabati rukom.
- Ukoliko imate kalup većeg prečnika, meru treba duplirati.
- Umesto ove kore možete naređati 150gr. Mlečnog ili Bevita keksa, prethodno umočenog u toplo mleko.
- Fil:
- Izmiksati borovnice štapnim mikserom .
- Staviti u činiju sir koji je odstajao na sobnoj temperaturi (ako je hladan, neće se fino umutiti i biti kremast) i šećer pa na kratko umutite mikserom, a zatim dodati kiselu pavlaku.
- U posebnoj činiji mikserom umutiti slatku pavlaku pa je dodajte masi od sira.
- Želatin potopiti u 200ml. vode i zagrevati uz neprekidno mešanje dok se ne istopi (ne treba da provri).
- Sipati ga u beli deo uz neprekidno mešanje a zatim dodati izmiksane borovnice.
- Premazati krem preko podloge od keksa, poravnati i staviti u frižider da prenoći.
- Cheesecake dekorisati svežim borovnicama i po želji, posuti prah šećerom radi lepšeg izgleda.