Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović

Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović

Cheesecake sa šumskim borovnicama – divan ukus borovnica  u ovom čizkejku…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović

  • Za koru potrebno:
  • 250 gr. mlevenog keksa
  • 75 gr. margarina
  • 100 ml. mleka
  • Za beli deo potrebno:
  • 500 gr. mlečnog namaza
  • 250 ml. slatke pavlake
  • 200 gr. kisele pavlake
  • 7 kašika vanilin šećera
  • 5 kašika kristal šećera
  • 20 gr. želatina
  • 200 gr. šumskih borovnica
  1. Kora:
  2. Umesiti mleveni plazma keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita. Kalup (prečnik 26cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od plazme utabati rukom.
  3. Ukoliko imate kalup većeg prečnika, meru treba duplirati.
  4. Umesto ove kore možete naređati 150gr. Mlečnog ili Bevita keksa, prethodno umočenog u toplo mleko.
  5. Fil:
  6. Izmiksati borovnice štapnim mikserom .
  7. Staviti u činiju sir koji je odstajao na sobnoj temperaturi (ako je hladan, neće se fino umutiti i biti kremast) i šećer pa na kratko umutite mikserom, a zatim dodati kiselu pavlaku.
  8. U posebnoj činiji mikserom umutiti slatku pavlaku pa je dodajte masi od sira.
  9. Želatin potopiti u 200ml. vode i zagrevati uz neprekidno mešanje dok se ne istopi (ne treba da provri).
  10. Sipati ga u beli deo uz neprekidno mešanje a zatim dodati izmiksane borovnice.
  11. Premazati krem preko podloge od keksa, poravnati i staviti u frižider da prenoći.
  12. Cheesecake dekorisati svežim borovnicama i po želji, posuti prah šećerom radi lepšeg izgleda.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.