Cheesecake sa šumskim borovnicama - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Cheesecake sa šumskim borovnicama - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović

Cheesecake sa šumskim borovnicama – divan ukus borovnica  u ovom čizkejku…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Cheesecake sa šumskim borovnicama – Snežana Kitanović

cheesecake sa sumskim borovnicama Snezana Kitanovic recepti i kuvar online

  • Za koru potrebno:
  • 250 gr. mlevenog keksa
  • 75 gr. margarina
  • 100 ml. mleka
  • Za beli deo potrebno:
  • 500 gr. mlečnog namaza
  • 250 ml. slatke pavlake
  • 200 gr. kisele pavlake
  • 7 kašika vanilin šećera
  • 5 kašika kristal šećera
  • 20 gr. želatina
  • 200 gr. šumskih borovnica
  1. Kora:
  2. Umesiti mleveni plazma keks sa rastopljenim margarinom i mlekom, tako da smesa bude rastresita. Kalup (prečnik 26cm), kome se skida okvir, podmazati uljem i smesu od plazme utabati rukom.
  3. Ukoliko imate kalup većeg prečnika, meru treba duplirati.
  4. Umesto ove kore možete naređati 150gr. Mlečnog ili Bevita keksa, prethodno umočenog u toplo mleko.
  5. Fil:
  6. Izmiksati borovnice štapnim mikserom .
  7. Staviti u činiju sir koji je odstajao na sobnoj temperaturi (ako je hladan, neće se fino umutiti i biti kremast) i šećer pa na kratko umutite mikserom, a zatim dodati kiselu pavlaku.
  8. U posebnoj činiji mikserom umutiti slatku pavlaku pa je dodajte masi od sira.
  9. Želatin potopiti u 200ml. vode i zagrevati uz neprekidno mešanje dok se ne istopi (ne treba da provri).
  10. Sipati ga u beli deo uz neprekidno mešanje a zatim dodati izmiksane borovnice.
  11. Premazati krem preko podloge od keksa, poravnati i staviti u frižider da prenoći.
  12. Cheesecake dekorisati svežim borovnicama i po želji, posuti prah šećerom radi lepšeg izgleda.