Cherry pie – Marina Ignjatović

Cherry pie – mirisno slasna pita – kolač.

Cherry pie – Marina Ignjatović

Sastojci za testo :

  • 250 gr maslaca
  • 300 gr šećera
  • 750 gr mekog brašna
  • 50 ml hladne vode
  • 100 ml kisele pavlake
  • malo soli
  • malo ekstrata od vanile

Fil :

  • 500 gr višanja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika griza
  • 1 kesica vanilin šećera
  • šaka trešanja

Posipanje :

  • 100 gr šećera u prahu

Priprema:

 

  1. U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , pavlaku , ekstrat od vanile pa dodati maslac i mesiti sa povremenim dodavanjem vode.Mesiti testo dok se ne dobije čvrsta glatka masa pa je pokriti folijom i ostaviti u frižideru da odmara 1 sat.
  2. Višnjama i trešnjama izvaditi koščice i sastaviti sa šećerom , grizom i vanilin šećerom.
  3. Testo izvaditi iz frižidera pa odvojiti jedan deo i razvlačiti ga rukama, u predhodno namazan i brašnom posut pleh 24 cm.Podići malo ivice testa pa pomoću viljuške na nekoliko mesta po dnu izbosti da se tokom pečenja ne bi testo podizalo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo do pola , potom izvaditi iz rerne napuniti filom i od ostalog razvučenog ( oklagijom ) testa seći trake i stavljati unakrsno preko fila.Vratiti u rernu i zapeći.Pečenu pitu ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.