Cherry pie – Marina Ignjatović

0

Cherry pie – Marina Ignjatović

Cherry pie – mirisno slasna pita – kolač.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Cherry pie - Marina Ignjatović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Cherry pie – Marina Ignjatović

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 1 hour 40 minutes
Ukupno vreme 2 hours
Broj osoba 2 pite

Sastojci

  • Sastojci za testo :
  • 250 gr maslaca
  • 300 gr šećera
  • 750 gr mekog brašna
  • 50 ml hladne vode
  • 100 ml kisele pavlake
  • malo soli
  • malo ekstrata od vanile
  • Fil :
  • 500 gr višanja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika griza
  • 1 kesica vanilin šećera
  • šaka trešanja
  • Posipanje :
  • 100 gr šećera u prahu

Uputstvo za pripremu

  1. U dublju posudu sjediniti brašno , šećer , so , pavlaku , ekstrat od vanile pa dodati maslac i mesiti sa povremenim dodavanjem vode.Mesiti testo dok se ne dobije čvrsta glatka masa pa je pokriti folijom i ostaviti u frižideru da odmara 1 sat.
  2. Višnjama i trešnjama izvaditi koščice i sastaviti sa šećerom , grizom i vanilin šećerom.
  3. Testo izvaditi iz frižidera pa odvojiti jedan deo i razvlačiti ga rukama, u predhodno namazan i brašnom posut pleh 24 cm.Podići malo ivice testa pa pomoću viljuške na nekoliko mesta po dnu izbosti da se tokom pečenja ne bi testo podizalo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo do pola , potom izvaditi iz rerne napuniti filom i od ostalog razvučenog ( oklagijom ) testa seći trake i stavljati unakrsno preko fila.Vratiti u rernu i zapeći.Pečenu pitu ohladiti i posuti šećerom u prahu.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.