Chicago Style Deep Dish Pizza

Chicago Style Deep Dish Pizza – priprema testa za ovu vrstu pizza se vrši uz korišćenje kukuruznog ulja, i uz minimalno mešenje.

Chicago Style Deep Dish Pizza

Chicago Style Deep Dish Pizza, sastojci:

  • suvi kvasac (2 i 1/4 kašičice)
  • beli šećer (1 i 1/2 kašičice)
  • topla voda (1 i 1/8 šolje)
  • brašno (3 šolje)
  • kukuruzno ulje (1/2 šolje)
  • košer so (1 i 1/2 kašičice)
  • puter

Chicago Style Deep Dish Pizza, priprema:

  1. U činiju nasuti toplu vodu (43 – 45 C stepeni). Rastvoriti kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji 5 minuta, da se stvori pena od kvasca.
  2. Dodati brašno, kukuruzno ulje, košer so i mutiti mikserom, oko 2 minute. Testo bi trebalo da je malo lepljivo.
  3. Prebacite testo u drugu činiju, koja je podmazana buterom. Pokrijte činiju vlažnim peškirom, ili samolepljivom folijom. Ostaviti 6 sati da odstoji. Za to vreme, masa testa mora da se udvostruči.
  4. Izvaditi testo iz činije, i ostaviti da odstoji još 10-15 minuta.
  5. Testo ubaciti u podmazani duboki sud za pečenje (npr. tiganj sa termo-otpornom drškom, ili slično), sa podignutom ivicom uz ivicu suda.
  6. Za nadev koristiti standardne sastojke: paradajz, pečurke, šunku, mocarella, itd… po želji.
  7. Peći u zagrejanoj rerni, dok ivica ne dobije zlatno braon boju.

Prvobitno objavljeno: 23.10.2014.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.