Chicago Style Deep Dish Pizza – Recepti & Kuvar
Chicago Style Deep Dish Pizza – priprema testa za ovu vrstu pizza se vrši uz korišćenje kukuruznog ulja, i uz minimalno mešenje.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Chicago Style Deep Dish Pizza – Recepti & Kuvar
- suvi kvasac (2 i 1/4 kašičice)
- beli šećer (1 i 1/2 kašičice)
- topla voda (1 i 1/8 šolje)
- brašno (3 šolje)
- kukuruzno ulje (1/2 šolje)
- košer so (1 i 1/2 kašičice)
- buter
- U činiju nasuti toplu vodu (43 – 45 C stepeni). Rastvoriti kvasac i šećer. Ostaviti da odstoji 5 minuta, da se stvori pena od kvasca.
- Dodati brašno, kukuruzno ulje, košer so i mutiti mikserom, oko 2 minute. Testo bi trebalo da je malo lepljivo.
- Prebacite testo u drugu činiju, koja je podmazana buterom. Pokrijte činiju vlažnim peškirom, ili samolepljivom folijom. Ostaviti 6 sati da odstoji. Za to vreme, masa testa mora da se udvostruči.
- Izvaditi testo iz činije, i ostaviti da odstoji još 10-15 minuta.
- Testo ubaciti u podmazani duboki sud za pečenje (npr. tiganj sa termo-otpornom drškom, ili slično), sa podignutom ivicom uz ivicu suda.
- Za nadev koristiti standardne sastojke: paradajz, pečurke, šunku, mocarella, itd… po želji.
- Peći u zagrejanoj rerni, dok ivica ne dobije zlatno braon boju.