Cicvara.
Cicvara, sastojci:
- 3 dl mleka,
- 1 dl ulja,
- 100 gr kukuruznog brašna,
- 2 kašike kajmaka,
- 2 kašike sira,
- 1 čaša pavlake i
- malo soli.
Cicvara, priprema:
- U dublju posudu staviti mleko da se greje. Izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve dodajte mleku.
- Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno.
- Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohladjeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!