Cimet pogača – uvijena, slatka pogača.
Cimet pogača – Marija Mirković – Recepti i Kuvar online
Cimet pogača – uvijena, slatka pogača.
Testo:
- 500 gr brašna
- 200 ml jogurta
- 2 kašike suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- soli (malo)
- 1 komad jaje
- 50 ml ulja
Fil:
- 1 kesica cimeta
- 8 kašika šećera
- 1 kesica vanila
- ulje
- 1 komad jaje
- U brašno umešati, so, šećer i kvasac. Dodati jaje i ulje, pa umesiti testo sa mlakim jogurtom. Ostaviti da naraste i podeliti na šest loptica.
- Svaku lopticu razvući oklagijom i premazati uljem. Posuti mešavinom od cimeta, šećera I vanile. Slagati jednu na drugu. Na kraju ih dobro pritisnuti i malo raširiti prstima. Iseći testo na trake. Svaku traku spiralno uviti, pa slagati u okruglu nauljenu tepsiju. Premazati umućenim jajetom i peći oko 30 min. 180 C stepeni.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!