Čoko-oranž bajadera – Suzana Mitić

Čoko-oranž bajadera – narandža i čokolada – ukus kome je teško odoleti.

Čoko-oranž bajadera - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Čoko-oranž bajadera – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Čoko-oranž bajadera – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Čoko-oranž bajadera – narandža i čokolada – ukus kome je teško odoleti.

  • 200 ml soka od narandže
  • 250 gr šećera
  • 250 gr margarina
  • 100 gr oraha (mlevenih)
  • 250 gr keks (mleveni)
  • 50 gr čokolada
  • kora od narandže (rendana na sitno rende)

za dekoraciju:

  • 2 stangle bele čokolade
  • 2 stangle crne čokolade
  • 4 kasika ulja
  1. Sipati sok u odgovarajucoj posudi,dodati secer.Kuvati na umerenoj temperaturi dok se secer ne istopi.Dodati margarin isecen na kocke i mesati dok se ne otopi.Skloniti sa ringle pa umesati mlevene orahe i keks.Dobro promesati da se sjedine sastojci pa dodati izrendanu koru narandze i cokoladu.Masu isipati na plato i rastanjiti rukom do debljine kolaca koju zelite.
  2. Otopiti belu i crnu cokoladu sa po 2 kasike ulja i dekorisati kolac po zelji.Ostaviti da se dobro rashladi.
  3. Seci zeljeni oblik i odrediti velicinu kocke po Vasoj zelji.Ja sam moje sekla na 2×4 cm.Po zelji mozete seci i trouglice.
  4. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čoko-oranž bajadera – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.