Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čoko torta sa bananama i ananasom – Ana Vuletić

0

Čoko torta sa bananama i ananasom – Ana Vuletić

Čoko torta sa bananama i ananasom – jednostavna, brza i „lagana“ tortica kakve mi naročito volimo.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čoko torta sa banana i ananasom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čoko torta sa bananama i ananasom – Ana Vuletić

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 25 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 kg plazma keksa
  • 250 ml multivitaminskog soka
  • 2 ml x 250slatke pavlake
  • 100 gr šećera u prahu
  • 300 ml mleka
  • 1 kesica kreme za tortu od čokolade
  • 250 gr čokolade za jelo i kuvanje
  • 10 gr putera kafena kašika
  • 2 banane
  • 1 manja konzerva ananasa u komadicima
  • mrvice za ukrašavanje ili neki drugi ukrasi

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti 250 ml slatke pavlake sa 100 gr šećera u prahu
  2. Iseckati banane na kolutiće
  3. Umutiti kremu od čokolade sa 300 ml mleka
  4. Iscediti ananas od soka
  5. Potopiti plazma keks u multivitaminski sok, ako treba dodati još soka - može da se iskoristi i sok od ananasa iz konzerve.
  6. Na tacnu na kojoj ćete servirati tortu, naređati red natopljenog plazma keksa multivitamiskim sokom. Pokriti taj sloj sa umućenom slatkom pavlakom, pa odozgo naređati iseckane banane, pokriti lepo celu površinu.
  7. Opet naređati red natopljenog plazma keksa. Pokriti umućenom kremom za torte od čokolade, pa odozgo naređati komadiće ananasa.
  8. Ponovo prekriti sa redom natopljenog plazma keksa.
  9. 250 ml slatke pavlake sipati u šerpu i zagrejati skoro do vrenja. Skinuti sa vatre, ubaciti iskidanu čokoladu u vrelu pavlaku i ubaciti puter i stalno mešati dok se čokolada ne otopi skroz.
  10. Ostaviti da se fil malo ohladi na sobnoj temperaturi, pa preliti preko torte.
  11. (Ukoliko vam ostane neki višak, slobodno pojedite kombinovano ili svaki sastojak za sebe.)
  12. Ukrasiti po želji i uživati!
  13. Staviti odmah u frižider i držati na hladnom do serviranja.
  14. * Nemojte natapati plazmu do tačke raspadanja, već samo da omekša.
  15. *Preliv od čokolade i slatke pavlake se brzo topi, pa ne treba tortu držati van frižidera duže od onoga koliko je potrebno da je isečete i servirate gostima.
  16. ** Ovo je količina za posluženje 10-tak gostiju sa trouglovima srednje debljine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.