Čoko torta – Verica Poznanović

Čoko torta.

Čoko torta, sastojci:

  • 5 jaja,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 200 g crne čokolade,
  • 200 g maslaca ili margarina
  • 420 g čajnog keksa sa čokoladom, dve kutije
  • 180 g šlag krema od čokolade

Za glazuru je potrebno:

  • 200 g crne čokolade i
  • 4 kašike ulja.

Čoko torta, priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom, kuvati ih na pari, kad se počnu zgušnjavati, dodati izlomljenu čokoladu, da se rastopi.
  • Kada se fil ohladi dodati umućen margarin ili maslac.
  • Šlag krem od čokolade umutiti sa tri decilitra mleka i sve dobro sjediniti sa predhodnom smesom.
  • Stranice i dno okruglog kalupa koji se otvara obložiti čajnim keksom sa čokoladom. Rasporediti po unutrašnjosti fil.
  • Ostaviti tortu u zamrzivaču da se stegne.
  • Otopiti čokoladu sa četiri kašike ulja i preliti tortu.
  • Skinuti obruč i ukrasiti po ukusu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čoko torta – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.