Čoko-vanil Šarlota – Marina Ignjatović
Čoko-vanil Šarlota – super torta za sve prilike i sve praznike!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čoko-vanil Šarlota – Marina Ignjatović
- Kore 2 x po :
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 4 kašike kakaoa
- 2 kesice praška za pecivo
- Fil :
- 1 l mleka
- 10 kašika mleka
- 100 gr pudinga sa ukusom vanile
- 50 gr čokolade
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 150 – 200 gr celog petit ber keksa
- Ukrašavanje :
- 200 gr šlaga
- Odvojiti belanca od žumanca.Belanca umutiti da se dobije čvrst sneg
- Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta masa , dodati brašno , kakao i umućena belanca. Sve dobro sjediniti i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti.
- Postupak pravljenja kore ponoviti još jednom kako bi se dobila dva rolata. Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta, umešati čokoladu i ohladiti krem. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.
- Kore izvaditi iz krpe, namazati sa malo fila pa urolati i ostaviti da se dobro stegnu. Seći rolate na debljinu prsta i ređati ih u okruglu vanglicu uz samu ivicu. Kada je vanglica obložena rolatima staviti malo fila, poređati ceo keks, opet fil pa ceo keks i tako sve do samog vrha gde se završava sa rolatima. Vanglicu staviti u frižider da prenoći, kako bi se torta stegla.
- Sutradan tortu izvaditi iz vanglice i premazati sa umućenim šlagom