Čoko-vanil Šarlota – Marina Ignjatović

Čoko-vanil Šarlota – Marina Ignjatović

Čoko-vanil Šarlota – super torta za sve prilike i sve praznike!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čoko-vanil Šarlota – Marina Ignjatović

  • Kore 2 x po :
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 4 kašike kakaoa
  • 2 kesice praška za pecivo
  • Fil :
  • 1 l mleka
  • 10 kašika mleka
  • 100 gr pudinga sa ukusom vanile
  • 50 gr čokolade
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • 150 – 200 gr celog petit ber keksa
  • Ukrašavanje :
  • 200 gr šlaga
  1. Odvojiti belanca od žumanca.Belanca umutiti da se dobije čvrst sneg
  2. Žumanca sastaviti sa šećerom i mutiti dok se ne dobije čvrsta gusta masa , dodati brašno , kakao i umućena belanca. Sve dobro sjediniti i izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru urolati u mokru krpu i ohladiti.
  3. Postupak pravljenja kore ponoviti još jednom kako bi se dobila dva rolata. Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta, umešati čokoladu i ohladiti krem. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.
  4. Kore izvaditi iz krpe, namazati sa malo fila pa urolati i ostaviti da se dobro stegnu. Seći rolate na debljinu prsta i ređati ih u okruglu vanglicu uz samu ivicu. Kada je vanglica obložena rolatima staviti malo fila, poređati ceo keks, opet fil pa ceo keks i tako sve do samog vrha gde se završava sa rolatima. Vanglicu staviti u frižider da prenoći, kako bi se torta stegla.
  5. Sutradan tortu izvaditi iz vanglice i premazati sa umućenim šlagom

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čoko-vanil Šarlota – Marina Ignjatović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.