Čokoladna tarabica – Slađana Bokić

0

Čokoladna tarabica – Carstvo čokolade!

Čokoladna tarabica - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Čokoladna tarabica – Slađana Bokić – Recepti i Kuvar online
Čokoladna tarabica - Slađana Bokić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladna tarabica - Slađana Bokić

Čokoladna tarabica - Carstvo čokolade!
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 50 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

Za koru

  • 400 gr mleveni keks
  • 170 ml sok od pomorandže
  • 80 gr maslac

Fil 1.

  • 300 gr šlag
  • 350 ml mleko hladno
  • 10 komada krem bananica
  • 300 gr mleveni keks

Fil 2.

  • 400 ml mleko
  • 70 gr puding od vanile
  • 150 gr mlečna čokolada
  • 100 ml slatka pavlaka umućena
  • 100 gr mlečna čokolada seckana

Fil 3.

  • 200 ml slatka pavlaka
  • 120 gr crna čokolada za kuvanje
  • 1 komad maslaca

Za dekoraciju

  • 15 komada napolitanke
  • 400 gr šarene bombonice
  • 50 gr čokolada
  • 3 kašike ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Za koru pomešajte keks, razmekšali maslac i sok. Rukama ujednačite smesu u prebacije je u kalup za torte prečnika 27 cm obložen pek papirom.
  2. Za I fil umutite šlag sa mlekom. Plazmu stavite u plastičnu kesu i oklagijom je izdrobite na sitnije komade, a krem bananice iseckajte na kockice. Sve sastojke sjedinite i izmešajte. Nafilujte koru koju ste stavili u kalup.
  3. Za II fil skuvajte puding sa mlekom, pa u vrelu smesu dodajte 150 gr izlomljene čokolade. Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Dok je fil još uvek vreo, kockicom margarina iz frižidera dobro premažite gornji sloj fila kako se po površini ne bi uhvatila korica. Hladan fil umutite mikserom dodajući mu umućenu slatku pavlaku. Dodajte i seckanu čokoladu, zatim fil rasporedite preko prethodnog fila. Za treći fil na pari rastopite čokoladu i slatku pavlaku neprestano mešajući. Pazite da ne provri. Prohlađenu smesu izmešajte i prelijte preko fila od pudinga. Tortu ostavite u frižideru da se stegne preko noći.
  4. Dekoracija: Skinite obruč. Kit kat napolitanke (ili neke druge) prepolovite tako da dobijete po dve spojene. Zadnju stranu napolitanki premažite rastopljenom čokoladom. Premazane napolitanke prislonite uz ivicu torte, pritisnite i ponavljajte postupak dok ne obložite celu tortu. Ostatak rastopljene čokolade mestimično razlijte po površini torte kako bi se šarene bombonice lepše zalepile. Pospite tortu bombonicama.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.