Čokoladna torta - Recepti i Kuvar online
Čokoladna torta - Recepti i Kuvar online

Najukusnija čokoladna torta? Najbolji recept za čokoladnu tortu?

Da, mi vam nudimo upravo to. Verujemo da mnogi tvrde da je baš njihov recept najbolji, najukusniji, da je njihova čokoladna torta najbolja na svetu, ali nakon samo jednog zalogaja naše čokoladne torte sa čokoladnim filom bićete ubeđeni da govorimo istinu. Zvuči kao bajka, ali ponovnim spemanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladna torta koja će vas oduševiti…

Čokoladna torta - Recepti i Kuvar online
Čokoladna torta – Recepti i Kuvar online

Da li je čokoladna torta teška za pripremu?

Ne, naprotiv, naša čokoladna torta je veoma laka za pripremu. Nije neophodno posedovati napredne kulinarske veštine, skupu kuhinjsku opremu, posuđe, skup i kvalitetan mikser, itd.

Koristeći kao osnovu tradicionalni recept za tortu, sa par naših dodataka i improvizacija dobili smo jako dobru kombinaciju tradicije i inovacije koja kao rezultat daje čokoladnu tortu fantastičnog ukusa. Dodatak espresso praha u fil, a i u samu tortu, kao i dodavanje ekstrakta vanile čini ovu tortu specifičnom i jedinstvenom po ukusu.

Čokoladna torta je desert koji vole gotovo svi sladokusci. Spremite tortu koristeći naš recept i obradujte svoje najmilije.

Naša čokoladna torta kao obavezan sastojak ima Čokoladni fil za tortu.

Čokoladna torta – Recept za spremanje fila možete videti klikom na link ispod:

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Čokoladna torta – Recepti i Kuvar online

cokoladna torta recepti kuvar

Zvuči kao bajka, ali ponovnim spemanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladna torta.

  • 250 gr brašna (višenamenskog)
  • 400 gr šećera
  • 200 gr kakao praha (kvalitettnog, nezaslađenog)
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica espresso (espresso instant kafe)
  • 250 ml mleka
  • 125 ml biljnog ulja (suncokretovo)
  • 2 komada jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 250 ml vode (vruće, ključale)
  1. Zagrejte rernu na 175 °C. Pripremite posudu za pečenje, premažite tankim slojem butera i pospite malo (minimalno) brašna.
  2. Dodajte brašno, šećer, kakao, prešak za pecivo, sodu bikarbonu, so i espresso u veliku posudu za mešanje i umesite ručnim mikserom. Mešajte dok smesa ne postane ujednačena.
  3. Dodajte mleko, ulje, jaja i vanilu u smesu. Mešajte mikserom, koristeći srednju brzinu miksera. Mešajte dok se sajstojci dobro ne umute, i dok se smesa ne ujednači. Smanjite brzinu miksera, i pažljivo dodajte ključalu vodu. Kad se sve lepo umuti, završite sa jednominutnim mućenjem visokom brzinom miksera kako bi smesa postala vazdušasta.
  4. Ravnomerno rasporedite smesu u unapred pripremljenu posudu za pečenje. Pecite u rerni 30-35 min. Proverite da li je torta spremna tako što ćete čačkalicom probosti sredinu torte. Ako čačkalicu izvadite “čistu”, torta je gotova.
  5. Izvadite iz rerne i pustite da se čokoladna torta ohladi oko 10 min. Nakon toga izvadite iz posude za pečenje i ohladite u potpunosti.
Napravite glazuru koristeći naš Čokoladni fil za tortu

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!