Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Čokoladna torta – Recepti i Kuvar online

2

Najukusnija čokoladna torta? Najbolji recept za čokoladnu tortu?

Da, mi vam nudimo upravo to. Verujemo da mnogi tvrde da je baš njihov recept najbolji, najukusniji, da je njihova čokoladna torta najbolja na svetu, ali nakon samo jednog zalogaja naše čokoladne torte sa čokoladnim filom bićete ubeđeni da govorimo istinu. Zvuči kao bajka, ali ponovnim spemanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladna torta koja će vas oduševiti…

Čokoladna torta - Recepti i Kuvar online
Čokoladna torta – Recepti i Kuvar online

Da li je čokoladna torta teška za pripremu?

Ne, naprotiv, naša čokoladna torta je veoma laka za pripremu. Nije neophodno posedovati napredne kulinarske veštine, skupu kuhinjsku opremu, posuđe, skup i kvalitetan mikser, itd.

Koristeći kao osnovu tradicionalni recept za tortu, sa par naših dodataka i improvizacija dobili smo jako dobru kombinaciju tradicije i inovacije koja kao rezultat daje čokoladnu tortu fantastičnog ukusa. Dodatak espresso praha u fil, a i u samu tortu, kao i dodavanje ekstrakta vanile čini ovu tortu specifičnom i jedinstvenom po ukusu.

Čokoladna torta je desert koji vole gotovo svi sladokusci. Spremite tortu koristeći naš recept i obradujte svoje najmilije.

Naša čokoladna torta kao obavezan sastojak ima Čokoladni fil za tortu.

Čokoladna torta – Recept za spremanje fila možete videti klikom na link ispod:

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Čokoladna torta - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladna torta – Recepti i Kuvar online

Zvuči kao bajka, ali ponovnim spemanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta - Čokoladna torta.
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 250 gr brašna višenamenskog
  • 400 gr šećera
  • 200 gr kakao praha kvalitettnog, nezaslađenog
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica espresso espresso instant kafe
  • 250 ml mleka
  • 125 ml biljnog ulja suncokretovo
  • 2 komada jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 250 ml vode vruće, ključale

Uputstvo za pripremu

  1. Zagrejte rernu na 175 °C. Pripremite posudu za pečenje, premažite tankim slojem butera i pospite malo (minimalno) brašna.
  2. Dodajte brašno, šećer, kakao, prešak za pecivo, sodu bikarbonu, so i espresso u veliku posudu za mešanje i umesite ručnim mikserom. Mešajte dok smesa ne postane ujednačena.
  3. Dodajte mleko, ulje, jaja i vanilu u smesu. Mešajte mikserom, koristeći srednju brzinu miksera. Mešajte dok se sajstojci dobro ne umute, i dok se smesa ne ujednači. Smanjite brzinu miksera, i pažljivo dodajte ključalu vodu. Kad se sve lepo umuti, završite sa jednominutnim mućenjem visokom brzinom miksera kako bi smesa postala vazdušasta.
  4. Ravnomerno rasporedite smesu u unapred pripremljenu posudu za pečenje. Pecite u rerni 30-35 min. Proverite da li je torta spremna tako što ćete čačkalicom probosti sredinu torte. Ako čačkalicu izvadite "čistu", torta je gotova.
  5. Izvadite iz rerne i pustite da se čokoladna torta ohladi oko 10 min. Nakon toga izvadite iz posude za pečenje i ohladite u potpunosti.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

2 Komentara
  1. ivana kaže

    kako najbolja čokoladna torta anigde cokolade

    1. Miodrag Ilic kaže

      Ako pažljivo pročitate recept, videćete da je kakao prah dominantan sastojak (a kakao je najbitniji sastojak čokolade), a takođe, možete primetiti da se navodi da je čokoladni fil (čiji je recept na drugom mestu, tj. linku http://www.recepti-kuvar.rs/recept/cokoladni-fil-za-tortu/), takođe, neodvojivi deo recepta za čokoladnu tortu. Ukoliko ta dva recepta \“spojite\“ i napravite čokoladnu tortu, ima čokolade u izobilju… Samo malo pažljivijeg čitanja…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.