Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

Čokoladna torta sa višnjama – višnje i čokolada, savršena kombinacija…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

  • za cokoladni fil:
  • 300 ml mleka
  • 50 g secera
  • 40 g gustina
  • 200 g cokolade za kuvanje
  • 150 g maslaca (ili margarina)
  • za vocni fil:
  • 200 g ociscenih visanja
  • 100 g secera
  • 200 ml vode
  • 40 g gustina
  • za cokoladnu glazuru:
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 1 kasika ulja
  • i jos:
  • 300 g piskota (3x14komada)
  • 250 ml soka od visanja
  1. Cokoladni fil: Gustin razmutiti sa malo mleka. U preostalo mleko staviti secer i kad se zagreje, usuti gustin i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se dobro ohladi (na sobnoj temperaturi). Umutiti maslac/margarin i pomesati sa ohladjenim cokoladnim kremom.
  2. Vocni fil: Gustin razmutiti sa malo vode. U preostalu vodu staviti secer i visnje i kad provri, usuti gustin i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi.
  3. Ocediti sok od visanja. Ako nema 250 ml, dodati vodu. Piskote (14 komada) umakati u sok od visanja i redjati na tacnu. Preko staviti cokoladni fil (polovinu ukupne kolicine), pa jos jedan red piskota. Zatim staviti vocni fil, treci red piskota, pa cokoladni fil. Staviti tortu u frizider da se ohladi i stegne.
  4. Napraviti glazuru, otopiti cokoladu sa mlekom i uljem i preliti preko torte. Uzivajte u ukusu!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.