Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

0

Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

Čokoladna torta sa višnjama – višnje i čokolada, savršena kombinacija…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čokoladna torta sa višnjama - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladna torta sa višnjama – Jelena Nikolić

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour

Sastojci

  • za cokoladni fil:
  • 300 ml mleka
  • 50 g secera
  • 40 g gustina
  • 200 g cokolade za kuvanje
  • 150 g maslaca ili margarina
  • za vocni fil:
  • 200 g ociscenih visanja
  • 100 g secera
  • 200 ml vode
  • 40 g gustina
  • za cokoladnu glazuru:
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 1 kasika ulja
  • i jos:
  • 300 g piskota 3x14komada
  • 250 ml soka od visanja

Uputstvo za pripremu

  1. Cokoladni fil: Gustin razmutiti sa malo mleka. U preostalo mleko staviti secer i kad se zagreje, usuti gustin i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati cokoladu i mesati da se otopi. Ostaviti da se dobro ohladi (na sobnoj temperaturi). Umutiti maslac/margarin i pomesati sa ohladjenim cokoladnim kremom.
  2. Vocni fil: Gustin razmutiti sa malo vode. U preostalu vodu staviti secer i visnje i kad provri, usuti gustin i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi.
  3. Ocediti sok od visanja. Ako nema 250 ml, dodati vodu. Piskote (14 komada) umakati u sok od visanja i redjati na tacnu. Preko staviti cokoladni fil (polovinu ukupne kolicine), pa jos jedan red piskota. Zatim staviti vocni fil, treci red piskota, pa cokoladni fil. Staviti tortu u frizider da se ohladi i stegne.
  4. Napraviti glazuru, otopiti cokoladu sa mlekom i uljem i preliti preko torte. Uzivajte u ukusu!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.