Čokoladne kokos štanglice – Jelena Nikolić
Čokoladne kokos štanglice – brzo i ukusno.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čokoladne kokos štanglice – Jelena Nikolić
- 150 g secera
- 120 ml vode
- 125 g maslaca (ili margarina)
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g kokosovog brasna
- 100 g cokolade
- 50 g suvog grozdja
- za glazuru:
- 100 g cokolade
- 3 kasike mleka
- 1 kasika ulja
- Vodu i secer pomesati i zagrejati. Kad provri, dodati maslac i cokoladu, mesati da se otopi pa skloniti sa ringle. Dodati suvo grozdje pa kokos i mleveni keks. Sve dobro izmesati.
- Sipati u pleh (30×15 cm). Ohladiti. (Pleh mozete namazati uljem ili obloziti papirom za pecenje, tako se sigurno nece zalepiti. Ja sam sipala bez mazanja i bilo je ok).
- Napraviti glazuru, cokoladu otopiti sa mlekom i uljem, i preliti preko kolaca. Ostaviti da se ohladi i stegne pa iseci stanglice. Prijatno!