Čokoladne kokos štanglice – Jelena Nikolić

Čokoladne kokos štanglice – Jelena Nikolić

Čokoladne kokos štanglice – brzo i ukusno.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Čokoladne kokos štanglice – Jelena Nikolić

  • 150 g secera
  • 120 ml vode
  • 125 g maslaca (ili margarina)
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosovog brasna
  • 100 g cokolade
  • 50 g suvog grozdja
  • za glazuru:
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 1 kasika ulja
  1. Vodu i secer pomesati i zagrejati. Kad provri, dodati maslac i cokoladu, mesati da se otopi pa skloniti sa ringle. Dodati suvo grozdje pa kokos i mleveni keks. Sve dobro izmesati.
  2. Sipati u pleh (30×15 cm). Ohladiti. (Pleh mozete namazati uljem ili obloziti papirom za pecenje, tako se sigurno nece zalepiti. Ja sam sipala bez mazanja i bilo je ok).
  3. Napraviti glazuru, cokoladu otopiti sa mlekom i uljem, i preliti preko kolaca. Ostaviti da se ohladi i stegne pa iseci stanglice. Prijatno!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladne kokos štanglice – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.