Čokoladne saksije – dekorativne i ukusne!
Čokoladne saksije – Kristina Gašpar
- 200 gr čokolade
- Fil:
- 150 gr mlevenih oraha
- 100 gr šećera
- 50 ml vode
- 100 gr margarina
- 2-3 kašike mlevenog keksa
- 1 kesica vanilin šećera
- Dekoracija:
- 100 g čokolade
- zlatna boja i perlice
- Za saksije koristiti silikonsku modlu za projice, ali za što manje projice. Čokoladu istopiti na pari, pa premazivati modlu, dva ili tri puta koa za praline. Posle svakog sloja cokolade, staviti modlu u zamzivač na kratko da se stegne. Prilikom odvajanja saksijica od modle, voditi racuna kako saksije ne bi pukle.
- Za fil prokuvati vodu i šećer, pa dodati orahe, potom i margarin i vanilin šećer, dobro sjediniti, prohladiti i dodati keks.
- Puniti saksije filom, a vrh oblikovati kao poluloptu i umakati ih u rastopljenu čokoladu.
- Dekorisati zlatnim perlicama i listovima od čokolade prošaranim zlatnom bojom.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!