Čokoladne saksije – Kristina Gašpar

0

Čokoladne saksije – Kristina Gašpar

Čokoladne saksije – dekorativne i ukusne!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čokoladne saksije - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladne saksije – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 35 minutes
Ukupno vreme 40 minutes

Sastojci

  • 200 gr čokolade
  • Fil:
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 100 gr šećera
  • 50 ml vode
  • 100 gr margarina
  • 2-3 kašike mlevenog keksa
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Dekoracija:
  • 100 g čokolade
  • zlatna boja i perlice

Uputstvo za pripremu

  1. Za saksije koristiti silikonsku modlu za projice, ali za što manje projice. Čokoladu istopiti na pari, pa premazivati modlu, dva ili tri puta koa za praline. Posle svakog sloja cokolade, staviti modlu u zamzivač na kratko da se stegne. Prilikom odvajanja saksijica od modle, voditi racuna kako saksije ne bi pukle.
  2. Za fil prokuvati vodu i šećer, pa dodati orahe, potom i margarin i vanilin šećer, dobro sjediniti, prohladiti i dodati keks.
  3. Puniti saksije filom, a vrh oblikovati kao poluloptu i umakati ih u rastopljenu čokoladu.
  4. Dekorisati zlatnim perlicama i listovima od čokolade prošaranim zlatnom bojom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.