Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar

0

Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar

Čokoladni cupcakes – neodoljivo ukusan!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čokoladni cupcakes - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 25 minutes

Sastojci

  • 4 jajeta
  • 150 gr šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 gr putera
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr mlevenog lešnika
  • 40 gr pudinga od čokolade
  • 50 gr sitnije lomljenog keksa
  • Neophodni sastojci za fil:
  • 2 kesice šlag kreme od vanile
  • 2 dl mleka
  • 100 gr čokolade

Uputstvo za pripremu

  1. Umesto šlag kreme i mleka možete koristiti slatku pavlaku i napraviti genache kremu. Po vašem ukusu i želji .
  2. Umutiti belanca sa 100 gr šećera. Mutiti dok smesa ne postane čvrsta. Puter omekšati, pa ga umutiti sa 50 gr šećera, žumancima i vanilin šećerom. Nakon toga dodati lešnik, keks, puding i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmešati. Dodavati postepeno umućena belanca i lagano izmešati.
  3. Kolačiće peći u plehu za projice koji ste prethodno obložili papirnim korpicama. U svaku korpicu sipati po jednu kašiku smese (treba napuniti 2/3 korpice). Ova količina je dovoljna za 10-12 kolača.
  4. Kolačiće peći 15 minuta na 200 stepeni.
  5. Kada se ohlade, premazati ih filom koji ćete pripremiti na sledeći način: šlag kremu umutite sa 1,5 dl mleka. Čokoladu otopite sa 0,5 dl mleka. Kada se otopi, sklonite sa ringle i hladite je uz neprekidno mešanje. Ohlađenu čokoladu sjediniti sa šlag kremom.
  6. Dekorisati ih po želji.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.