Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar
Čokoladni cupcakes – neodoljivo ukusan!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar
- 4 jajeta
- 150 gr šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 gr putera
- 100 gr čokolade
- 100 gr mlevenog lešnika
- 40 gr pudinga od čokolade
- 50 gr sitnije lomljenog keksa
- Neophodni sastojci za fil:
- 2 kesice šlag kreme od vanile
- 2 dl mleka
- 100 gr čokolade
- Umesto šlag kreme i mleka možete koristiti slatku pavlaku i napraviti genache kremu. Po vašem ukusu i želji .
- Umutiti belanca sa 100 gr šećera. Mutiti dok smesa ne postane čvrsta. Puter omekšati, pa ga umutiti sa 50 gr šećera, žumancima i vanilin šećerom. Nakon toga dodati lešnik, keks, puding i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmešati. Dodavati postepeno umućena belanca i lagano izmešati.
- Kolačiće peći u plehu za projice koji ste prethodno obložili papirnim korpicama. U svaku korpicu sipati po jednu kašiku smese (treba napuniti 2/3 korpice). Ova količina je dovoljna za 10-12 kolača.
- Kolačiće peći 15 minuta na 200 stepeni.
- Kada se ohlade, premazati ih filom koji ćete pripremiti na sledeći način: šlag kremu umutite sa 1,5 dl mleka. Čokoladu otopite sa 0,5 dl mleka. Kada se otopi, sklonite sa ringle i hladite je uz neprekidno mešanje. Ohlađenu čokoladu sjediniti sa šlag kremom.
- Dekorisati ih po želji.