in , , ,

Čokoladni kuglof – Vanjica Milićević

Čokoladni kuglof - Vanjica Milićević . Recepti i Kuvar online
Čokoladni kuglof - Vanjica Milićević . Recepti i Kuvar online

Čokoladni kuglof.

Čokoladni kuglof, sastojci:

  • 4 komada jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje ulja
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika kore od limuna
  • 2 kasike kakaoa
  • 50 g čokolade

GLAZURA

  • 300 g čokolada
  • 50 g maslaca

Čokoladni kuglof, priprema:

  • Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, koru od limuna, kiselu pavlaku.
  • Sve dobro umutiti i dodati brašno i prašak za pecivo sve dobro umešati. Podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati kakao, a u drugi čokoladu. Posle u kalup sipati žutu smesu i dodati iseckanu čokoladu i dodati smesu sa kakaom.
  • Peći na 180 oko 30 minuta.
  • Kada se ohladi dodati istopljenu čokoladu sipati u kalup i rasporediti čokoladu po kalupu.
  • Onda kolač staviti u kalup da se pokrije čokoladom.

Vanjica Milićević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

What do you think?

TESTIVAL #4 - diskusioni panel Kultura ishrane u Srbiji kroz istoriju, 05.03.2022. Dom omladine Beograda - video Željko Blagojević

TESTIVAL #4 – diskusioni panel Kultura ishrane u Srbiji kroz istoriju, 05.03.2022. Dom omladine Beograda

TESTIVAL #4 - radionica karving voća i povrća Dejan Ilić, 05.03.2022. Dom omladine Beograda - video Željko Blagojević

TESTIVAL #4 – radionica karving voća i povrća Dejan Ilić, 05.03.2022. Dom omladine Beograda