Čokoladni kuglof – Vanjica Milićević

Čokoladni kuglof.

Čokoladni kuglof, sastojci:

  • 4 komada jaja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje ulja
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašika kore od limuna
  • 2 kasike kakaoa
  • 50 g čokolade

GLAZURA

  • 300 g čokolada
  • 50 g maslaca

Čokoladni kuglof, priprema:

  • Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, koru od limuna, kiselu pavlaku.
  • Sve dobro umutiti i dodati brašno i prašak za pecivo sve dobro umešati. Podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati kakao, a u drugi čokoladu. Posle u kalup sipati žutu smesu i dodati iseckanu čokoladu i dodati smesu sa kakaom.
  • Peći na 180 oko 30 minuta.
  • Kada se ohladi dodati istopljenu čokoladu sipati u kalup i rasporediti čokoladu po kalupu.
  • Onda kolač staviti u kalup da se pokrije čokoladom.

Vanjica Milićević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladni kuglof – Vanjica Milićević

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.