Čokoladni kuglof – Verica Poznanović

Čokoladni kuglof – za ljubitelje čokolade ovo je savršena poslastica, jednostavno se sprema, idealan kuglof!

Čokoladni kuglof, sastojci:

  • 4 jaja,
  • 250 g brašna,
  • 200 g čokolade,
  • 100 ml ulja,
  • 150 g šećera,
  • 5 kašika džema po ukusu,
  • 1 vanilin šećer i
  • pola praška za pecivo.

Čokoladni kuglof, priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, džem, ulje, brašno, vanillin šećer i prašak za pecivo.
  • Sve lepo izjednačiti.
  • Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom (ako nemate silikonski kalup).
  • Izliti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Odnosno, dok ne bude pečen.

Ja sam ohlađen kuglof prelila sa 200 g crne čokolade, ali ga vi možete posuti samo šećerom u prahu. U oba slučaja je čaroban.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladni kuglof – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.